G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

  • Wedstrijdverslagen
  • Het eerste

De laatste wedstrijd van het seizoen stond in het teken van Super Saterday en de dag van het afscheid. Gratis entree, plezier voor jong en oud, huldiging voor onze jeugdkampioenen, de laatste wedstrijd van het seizoen voor G.V.V.V. 1 en een groots afscheid van clubicoon Taoufik Adnane! Het beloofde een schitterende laatste competitiedag te worden. Ook was er voor de wedstrijd de huldiging van Byron Burgering, hij had kortgeleden zijn honderdste wedstrijd voor de blauwen gespeeld en gaat onze vereniging verlaten om een stapje hoger bij FC Den Bosch zijn carrière voort te zetten.

Maar terug naar de wedstrijd van vandaag. Tegenstander Jong Sparta stond aan het begin van de laatste competitieronde op de zevende plaats en kon G.V.V.V. welke op de zesde plek stond niet meer inhalen. De thuisploeg echter kon een plek opschuiven mits het won en AFC niet zou winnen bij FC Lisse. Dat was dan ook wel ongeveer het enige wat er die dag op de ranglijst viel te winnen. 

Trainer Gery Vink had besloten om met dezelfde basis te beginnen als de vorige wedstrijden. Jong Sparta had in ieder geval een kleine (theoretische) voorsprong, het had nog nooit bij G.V.V.V. verloren. Ook moesten zij aan de bak om ieder geval hoog genoeg op de ranglijst te eindigen om een beslissingswedstrijd tegen een ander jong elftal te kunnen vermijden. Maar dat is een verhaal apart! (zie ook de voorbeschouwing)

Snel op voorsprong en ook weer gelijk

De jonkies van Sparta komen in ieder geval goed uit de startblokken. Al na dertig seconden schiet de snelle rechtsback Marvin Young maar net voorlangs het doel van Ruben van Kouwen. Dezelfde Van Kouwen moet daarna tweemaal achter elkaar redding brengen bij schoten van Jorn Triep en Luuk Admiraal. Sparta had maar zo op voorsprong kunnen staan als Van Kouwen er niet was geweest!

Na tien minuten kruipt G.V.V.V. uit z’n schulp. De eerste aanval brengt Latif in koppositie voor het doel. Helaas staat hij buitenspel. Vier minuten later een pass van Quincy Veenhof, koning van de assist Byron Burgering zet de bal voor en Ilias Latif brengt de bal in het doel, 1-0. 

Ilias Latif maakt de 1-0

De blauwen kunnen niet lang genieten van deze voorsprong. In de 18e minuut ziet Dano Lourens zijn ploegmaat Luuk Admiraal volkomen vrij staan in het hart van de defensie van G.V.V.V. De bal komt dan ook bij Admiraal die dribbelt wat en besluit uit te halen. De bal belandt buiten bereik van doelman Van Kouwen in het doel, 1-1.

Opnieuw beginnen dus voor de blauwen (die vandaag trouwens in het wit speelden). Wat de toeschouwers in het vervolg van de eerste helft te zien krijgen is een open wedstrijd die heen en weer golft tussen beide doelen. Er worden gevarieerde aanvallen opgezet in een hoog tempo. Voor de toeschouwers aantrekkelijk om te zien. G.V.V.V. heeft vaak meer balbezit, maar de ‘jonkies’ van SP-AR-TA laten zich regelmatig voor het doel van de thuisploeg zien. Mitch Willems moet met zijn uitschuifbenen redding brengen. Jorn Triep staat op een gegeven moment een-op-een tegenover doelman Van Kouwen die uitstekend reageert. Na een half uur spelen probeert doelpuntmaker Admiraal doelman Van Kouwen vanaf het middenveld te verschalken, de bal gaat net over het doel.

Aantrekkelijke wedstrijd

Ook G.V.V.V. laat zich regelmatig zien voor het doel van Sparta. Een mooie combinatie tussen ‘afscheidsnemers’ Adnane en Burgering had beter verdiend. Het schot van de laatste belandt in de handen van doelman Tevreden. Dezelfde doelman moet later weer een inzet van Burgering onschadelijk maken. Quincy Veenhof zet het slotakkoord in de eerste helft, dit doet hij uiteraard met een van hem zo bekend afstandsschot. Dit keer geen doelpunt.

MARS VAN DE  kampioenen

Tijdens de rust zien we maar liefst 23 teams van G.V.V.V. het veld opkomen die kampioen zijn geworden. Zij mogen zich tonen aan aan het publiek. Tijdens de optocht over het veld blijkt er nog een elftal kampioen te zijn geworden. Een bijzonder goed resultaat van de jeugdafdeling van G.V.V.V. Hierover leest u waarschijnlijk binnenkort meer op deze website!

De tweede helft begint met twee wissels bij Jong Sparta en geen bij G.V.V.V. In tegenstelling tot de eerste helft zijn het de blauwen die nu beter uit de startblokken komen. Na vijf minuten een vrije trap van Barry Maguire die net over gaat. Justin Spies heeft een wereldgoal in gedachten, maar zijn omhaal gaat net naast. En schot van Genrich Sillé belandt in de handen van de doelman.

Beide ploegen zijn ook in de tweede helft aan elkaar gewaagd, verstoppen zich niet en proberen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Leuk voor het publiek om naar te kijken, dat zeker. Maar doelpunten levert het (nog) niet op. Jong Sparta probeert het vooral via snelle uitvallen over de vleugels, echt gevaarlijk worden ze niet. G.V.V.V. heeft mogelijkheden via Latif en Veenhof (net naast).

Op voorsprong

Na een uur spelen zijn Willems en Spies gewisseld voor Potjes en Vergara Berrio. Wat Barry Maguire net na de rust niet lukte, lukte hem in de 67’ minuut wel. Een vrije trap van de linkerkant belandt in de rechterhoek van het doel van Sparta. Met die schitterende vrije trap beloont hij zichzelf en zet zijn ploeg weer op voorsprong, 2-1.

Barry Maguire na zijn schitterende vrije trap met Taoufik Adnane en Byron Burgering

Veel wissels

Met nog twintig minuten te spelen maar liefst vijf wissels. Bij G.V.V.V. komen Danny de Leeuw en Leroy George in het veld. Veenhof en Burgering verlaten het veld. Byron Burgering heeft dan zijn laatste minuten voor G.V.V.V. gespeeld (47 goals en 30 assists!), hij speelt volgend seizoen voor FC Den Bosch. We zullen hem zeer zeker missen!

Byron Burgering in actie

Nadat scheidsrechter Marco Oosting een goede daad heeft verricht door Genrich Sillé van zijn kramp af te helpen gaat de wedstrijd weer onverdroten verder. Vergara Berrio schiet maar net voorlangs en George ziet, na een mooie door hem opgezette aanval, zijn inzet op de paal belanden. Doelman Tevreden moet zijn doelgebied uit om met zijn hoofd een aanval van G.V.V.V. te onderbreken.

De wissel

Met nog tien minuten te spelen is het dan zover. Na 14 seizoen en 374 wedstrijden voor het eerste van G.V.V.V. te hebben gespeeld verlaat aanvoerder Taoufik Adnane het veld. In de voorbeschouwing werd al even stilgestaan wat Adnane voor G.V.V.V. heeft betekend. Ik herhaal hier nog even een treffende zin: “Taoufik Adnane: Bedankt, bedankt, bedankt en nogmaals bedankt voor de onvergetelijke jaren die je alle G.V.V.V.-ers hebt bezorgd als persoonlijkheid, met je liefde voor het spelletje, maar bovenal met je nooit aflatende inzet, ijver en de wil om te winnen”.

Taoufik Adnane

Toch weer een gelijke stand

Net na de wissel van Adnane door Tariq Dilrosun toch nog een smet op de wedstrijd. Jong Sparta komt weer op gelijke hoogte. Bij knullig uitverdedigen door doelman Ruben van Kouwen en Joeri Potjes komt Dano Lourens tussenbeide, pikt de bal af en deponeert deze in het netje, 2-2. Het had nog erger kunnen zien als Dylan van Wageningen even later een niet te missen bal toch over het doel weet te krijgen.

G.V.V.V. zet in de laatste minuten alles op alles om toch een overwinning uit de wacht te slepen. Latif en Vergara Berrio hebben nog mogelijkheden. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een 2-2. Het publiek heeft kunnen genieten van een leuke wedstrijd en kan tevreden beginnen aan het huldigen en afscheid nemen van spelers. Dit alles onder de bezielende leiding van opperstalmeester Rob de Boer. Oftewel het feesten kan beginnen.


G.V.V.V. -Jong Sparta Rotterdam 2-2 (1-1)

Scoreverloop: 14. Ilias Latif 1-0, 18. Luuk Admiraal 1-1, 67. Barry Maguire 2-1, Dano Lourens 2-2.

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen (k), Taoufik Adnane © (82. Tariq Dilrosun), Barry Maguire, Mart de Jong, Mitch Willems (60. Joeri Potjes), Quiermo Dumay, Ilias Latif, Quincy Veenhof (69. Danny de Leeuw), Byron Burgering (69. Leroy George), Genrich Sillé, Justin Spies (60. Jonathan Vergara Berrio).

Opstelling Jong Sparta Rotterdam: Dylan Tevreden (k), Marvin Young (68. Aymane Bais), Augistin Drakpe (46. Max de Ligt), Jair Haakmat, Giannino Vianello (68. Jay den Haan), Delano Vianello ©, Ayoub Oufkir, Dylan van Wageningen, Dano Lourens, Jorn Triep (46. Ayoni Santos), Luuk Admiraal (68. Kjeld van den Hoek).

Scheidsrechter: Marco Oosting (Niekerk).

Toeschouwers: 850

Tekst: GVVV.nl/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vendel maakt keeperstrio compleet

Het eerste | 14 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. legt met Tremour nieuwe buitenspeler vast

Het eerste | 10 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. weet doelman Elber Evora vast te leggen

Het eerste | 04 juni 2024
Lees meer