G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

G.V.V.V. 4
Kozakken Boys 0
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag uiteindelijk met gemak gewonnen op bezoek bij Kozakken Boys. De blauwhemden liepen in het laatste kwartier uit naar 0-4 en duwden de thuisploeg daarmee sowieso naar een plek onder de gevaarlijke streep. Want direct veilig spelen is nu niet meer aan de orde voor de Werkendammers.

Na een zwaar bewogen periode, de spelers Justin Spies en Barry Maguire verloren beiden hun vader, sinds de vorige competitiewedstrijd tegen Noordwijk, was het eerste elftal zaterdagmiddag afgereisd naar Werkendam, waar het het op moest nemen tegen Kozakken Boys. Zowel Spies als Maguire wilde het grote verdriet van het verlies van zich afspelen, voor zover dat natuurlijk mogelijk was, en stonden zoals bijna altijd gebruikelijk in de basiself.
Het laatste officiële treffen op sportpark De Zwaaier was de verloren finale in de play-offs bijna twee jaar geleden. Sindsdien heeft G.V.V.V. de weg omhoog gevonden, maar vecht Kozakken Boys opnieuw voor lijfsbehoud.

Uit de startblokken

Afhankelijk van de uitslagen op de andere velden moest Kozakken Boys bij zichzelf beginnen, door in ieder geval geen punten te verspelen op eigen veld. Een snelle openingsaanval was het eerste resultaat dat aantoonde waar Kozakken Boys op jaagde. Coen Maertzdorf was dichtbij een hele vroege treffer, na een scherpe voorzet van Marco Bilate, maar kwam een teenlengte tekort om diens inzet in het doel te lopen.

Mart de Jong mocht weer aantreden na zijn schorsing.

Het bleek het enige wapenfeit voor de thuisploeg in de openingsfase, want daarna nam G.V.V.V. het initiatief al snel over en zorgden zowel Byron Burgering als Ilias Latif voor gevaar. Beiden misten de scherpte om aan de andere kant van het veld te tekenen voor een snelle voorsprong. Vier corners in het eerste kwartier waarbij iedere keer alle elf Kozakken zich in de eigen ‘zestien’ bevonden zegt genoeg over de aanvallende intenties van de bezoekers en de verdedigende stellingen van de gastheren. Het beste van het spel was dus voor de Veenendalers en Kozakken Boys leek niet bij machte om daar wat tegenover te zetten.

Beloning

Na een kwartier beloonde Quincy Veenhof de aanvalsdrift van zijn ploeg door te zorgen voor de voorsprong. Een afgeslagen hoekschop van Barry Maguire kwam opnieuw voor de voeten van de centrale verdediger, die wederom een voorzet richting het doel verzond. Die was prima gemikt want het speeltuig belandde op het hoofd van Quincy Veenhof bij de eerste paal, die door zijn achterwaartse hoofdbeweging het speeltuig bij de tweede paal waarschijnlijk zelf niet eens zag binnenvallen, maar zo wel de 0-1 op het scorebord zette.

De wijzende Quincy Veenhof heeft de openingstreffer gemaakt.

Was Kozakken Boys dan helemaal vleugellam? Het antwoord daarop was ‘nee’, toen Raily Ignaco tien minuten na het doelpunt probeerde Ruben van Kouwen te passeren. De lange sluitpost stond echter prima zijn mannetje en kon strekken om de inzet onschadelijk te maken. En even later kopte de erkende goaltjesdief ook maar net naast. Bij een volgende aanval was voormalig prof Marco Bilate betrokken, maar ditmaal voor zijn ploeg in negatieve zin.

Onbenut gelaten

Mitch Willemse troefde de speler op het middenveld af en creëerde daarmee een vrije doorgang op het middenveld. De geweldige pass van de verdediger was op de stropdas zoals dat in voetbaltermen heet, maar ontvanger Byron Burgering kon er geen goed vervolg aan geven toen hij oog in oog met doelman Bryan Janssen niet goed af kon ronden en de keeper de baas was.

Mitch Willems was nadrukkelijk aanwezig.

G.V.V.V. ging mee in het spel en niveau van de tegenstander en kreeg het niet meer voor elkaar om gevaarlijk te worden in het eerste bedrijf. Kozakken Boys deelde af en toe nog wel wat speldenprikjes uit, waaronder op slag van rust toen een snelle omschakeling Johnny Lommers in kansrijke positie bracht. De spits besloot tot opluchting van de blauwen af te leggen, waardoor Raily Ignacio te ver was doorgelopen en niet meer gevaarlijk kon worden. Ook uit een loepzuivere scrimmage kon Bilate niet scoren en zijn omhaal na een afgeslagen corner ging ruim over. Dit was wel een waarschuwing voor de bezoekers die een beetje ingeslapen leken na een goed begin.

Onder de maat

Het ondermaatse niveau uit het laatste deel van voor de de theepauze, was niet in de kleedkamer achtergelaten, want ook direct na de rust was het spel niet om over naar huis te schrijven van de mannen van trainer Vink. Een hachelijke situatie op de doellijn vlak na rust zorgde bijna voor de gelijkmaker, maar Ruben van Kouwen kon met zijn vingertoppen voorkomen dat de bal, die van richting werd veranderd na een schot van invaller Jap Tjong, aan de voor hem verkeerde kant van de doellijn terechtkwam. Ook de andere invaller Essabri, net een minuut in het veld mikte maar net naast. Het schudde G.V.V.V. meteen wakker.

Mitch Willems (derde van links) krijgt de complimenten voor zijn schitterende assist op Ilias Latif, die de 0-2 maakte.

Tot een kwartier voor tijd was het geen vermakelijk duel om naar te kijken. Beide ploegen probeerden wel wat, maar kwamen allebei niet in kansrijke positie voor het doel om iets te creëren. Wel waren er een paar geblokte schoten, en treuzelde zowel Ignacio als Latif veel te lang met afdrukken. Het was toen een beetje een wedstrijd van de lamme versus de blinde. Het duurde tot minuut 75 voordat het publiek eindelijk weer op veerde en dan met name de neutrale bezoekers en die op de hand van G.V.V.V waren. Mitch Willems zorgde met een weergaloze dieptebal over ruim 50 meter voor een een-op-een voor Ilias Latif. De spits bleef ijzig kalm en lepelde de bal foutloos over doelman Janssen heen: 0-2.

Potjes op schot

Kozakken Boys moest risico gaan nemen om nog iets van resultaat over te houden, maar dat leidde een gemakkelijke eindfase voor G.V.V.V. in. Een schitterende aanval over drie schijven, Leroy George, Jonathan Vergara Berrio en Byron Burgering, kon door laatstgenoemde niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Maar even later was invaller Joeri Potjes wel het goudhaantje. De centrale verdediger, die de plaatst van Maguire had ingenomen, die zelf doorschoof naar het middenveld, werd vogelvrij gelaten bij een hoekschop en kon de bal simpel tegen de touwen schieten: 0-3. Diezelfde Potjes leidde ook de vierde treffer in. Met dezelfde precisie als collega Willems, alleen was de afstand een meter of tien minder legde hij de bal prachtig neer voor Burgering. En ook de vleugelflitser beloonde zichzelf door met een zeer bekeken lobje ook zijn doelpunt mee te pikken.

Joeri Potjes (20) was belangrijk met een doelpunt en een assist.

Zo beleefde G.V.V.V. alsnog een makkelijke middag in Werkendam en steeg het – ondanks het mindere veldspel en een deel van het duel – naar de gedeelde vierde positie in de Tweede Divisie.
Door de nederlaag kan Kozakken Boys nu niet meer direct in veilige haven komen en moet het zich gaan richten op lijfsbehoud via de play-offs.

Volgende week ontvangen we SV Spakenburg, de ploeg die jaagt op de titel. Aftrap om 14.30 uur. Tot dan!


Kozakken Boys – G.V.V.V. 0-4 (0-1)

Scoreverloop: 15. Quincy Veenhof 0-1, 75. Ilias Latif 0-2, 79. Joeri Potjes 0-3, 84. Byron Burgering 0-4.

Opstelling Kozakken Boys: Bryan Janssen (k.), Lorenzo Piqué © (74. Damian den Besten), Jethro Mashart, Coen Maertzdorf (54. Amis Essabri), Raies Roshanali (74. Harm Bouter), Rick Wouters, Johnny Lommers (64. Sergio Tremour), Kevin Rook, Jeffrey Neral, Raily Ignacio, Marco Bilate (46. Dico Jap Tjong).

Opstelling G.V.V.V. : Ruben van Kouwen (k.), Taoufik Adnane ©, Barry Maguire, Mitch Willems, Quiermo Dumay (46. Tariq Dilrosun), Mart de Jong, Justin Spies (58. Jonathan Vergara Berrio), Quincy Veenhof (58. Joeri Potjes), Genrich Sillé (75. Giel Slijkhuis), Ilias Latif (75. Leroy George), Byron Burgering.

Scheidsrechter: T.J. Visser (Dinteloord)
Toeschouwers: 700

Fotografie: © Stefan Koops
Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen