G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

  • Wedstrijdverslagen

Wie de voorbeschouwing heeft gelezen wist op voorhand dat de ploeg van coach Vink een hele moeilijke middag te wachten stond, althans op basis van de statistieken van de vorige 14 duels die op sportpark Nieuw Zuid in Katwijk werden gespeeld. Daarin werd nog nooit gewonnen door de gasten. Ook vanmiddag lukte dat niet, zelfs een puntje zat er niet in, want de thuisploeg was met 4-1 de baas.

De misschien ietwat geflatteerde hoogte van de nederlaag zat er zeker in het eerste bedrijf echt niet in. Want toen waren de beide kemphanen heel behoorlijk aan elkaar gewaagd en golfde het spel op en neer met kansen en mogelijkheden voor de beide doelen en werd die eerste helft afgesloten met 1-1. Direct na de theepauze liet Quick Boys echt haar tanden zien en dat leverde een snelle voorsprong op. Toen coach Vink op het uur een viervoudige wissel toepaste, sloeg bij G.V.V.V. de organisatie geheel uit het lood en binnen zes minuten tijd bouwden de pupillen van collega Duivenvoorden de voorsprong uit naar 4-1 en gooiden daarmee de figuurlijke deur in het slot om daarna de wedstrijd professioneel zonder verdere schade uit te spelen.

Open spel

Het eerste kwartier was ronduit voor de gasten uit Veenendaal. Vier hoekschoppen in een tijdsbestek van tien minuten waren daar het voorbeeld van, maar daaruit ontstonden geen echt gevaarlijke situaties. Dat gebeurde wel toen Sillé op zoek ging naar Byron Burgering, hem vond, maar het schot was iets te hoog gemikt. Ook een mooie combinatie tussen Veenhof en Spies met als eindpunt Latif leverde een schietkans op voor de Veense topscorer, maar die raakte het speeltuig niet goed waarna deze naast het doel van Van der Helm hobbelde. Maar een minuutje later was het toch raak. Via een dribbel bezorgde Burgering de bal bij Quincy Veenhof op een meter of achttien recht voor het doel. Die dacht niet na en schoot vol overtuiging en met veel precisie de bal in de kruising. Dat betekende de 0-1 en voor de zesde keer op rij was de middenvelder daarmee trefzeker.
Maar bijna vanuit de aftrap volgde alweer de gelijkmaker. G.V.V.V. kreeg in de defensie de bal niet weggewerkt die via een carambole voor de voeten van Junte viel. Deze technisch zeer begaafde speler hoefde niet eens te controleren en alleen maar af te drukken om goalie Van Kouwen kansloos te laten (1-1).

Doelpuntenmaker Quincy Veenhof wordt besprongen door de aangever Byron Burgering.

Kansen over en weer

Drie minuten later had Burgering de kans om zijn ploeg weer op voorsprong te schieten na uitstekend te zijn weggestuurd door Quincy Veenhof. Op het randje van off-side, maar de linesman stak zijn vlag niet in de lucht, kon hij doorstomen richting vijandelijk doel. Maar zijn schot was dermate onzuiver dat sluitpost Van der Helm er alleen maar naar hoefde te kijken hoe deze ruim voorlangs over de achterlijn verdween. Even later was het aan overzijde, de naar AZ vertrekkende Sem van Duijn, die Dumay te slim af was maar ook hier gold dat Van Kouwen de bal naast kon kijken.
Toen was het weer de beurt aan de bezoekers om gevaar te stichten. Veenhof poeierde vanaf 30 meter waarop Van der Helm zich moest strekken om een doelpunt te voorkomen en datzelfde deed hij op een vrije trap van Latif. Ook een vrije trap van Veenhof bracht geen gevaar voor de gasten, maar was wel de inleiding voor een bliksemsnelle counter van de gastheren.
De defensie van G.V.V.V. werd uit elkaar gereten waarop Van Kouwen uit zijn kooi moest hollen om net buiten ‘the box’ koppend redding te brengen. Die bal viel precies voor de voeten van Ravelino Junte. Die had niet veel tijd nodig om na te denken met de doelman uit zijn heiligdom. Van minstens 35 meter was zijn schot zeker in het doel gegaan, ware het niet dat Quiermo Dumay op doellijn staand al koppend redding bracht. Dat deed goalie Van der Helm net voor de thee ook nog een keer, maar dan uiteraard met zijn handen, toen Burgering een voorzet verzond naar de geheel vrijstaande Justin Spies. Al met al een aantrekkelijke eerste deel tussen de Kattukers en de Veensen.

De teleurstelling is op de gezichten af te lezen na de 3-1.

Snelle treffer

Alsof er een pepmiddel in het pauzedrankje had gezeten bij de thuisploeg zo kwamen zij uit de kleedkamer. G.V.V.V. werd volop onder druk gezet en er ontstond tweemaal een soort van scrimmage waardoor ten koste van twee corners ternauwernood opruiming kon worden gehouden. Maar dit bleek uitstel van executie, want nog geen vijf minuten na de hervatting had Quick Boys de gewenste voorsprong te pakken. De soms ongrijpbare Junte bediende Nick Broekhuizen en die op zijn beurt had weinig moeite om zijn 16de goal van het seizoen te maken. En een paar minuten later voorkwam diezelfde Broekhuizen de 3-1 door, uiteraard per ongeluk, als block te fungeren op een schot van zijn ploegmaat Ivalio Staal. Daarmee kroop G.V.V.V. door het oog van de naald, maar had het zelf kort daarna de gelijkmaker moeten scoren. Een snel uitgevoerde counter via Genrich Sillé en Latif bracht Justin Spies behoorlijk vrij op een meter of drie van het doel in balbezit. Binnen schieten leek een koud kunstje voor de jongeling, maar helaas voor alles en iedereen die de deze middag in het zwart geklede Veenendalers ondersteunden, Spies schoot de bal hoog over de duinpan in.

Van slag

Net op het uur volgde de viervoudige wisseling van Vink, wellicht met het idee om zijn trouwe vazallen op de bank ook nog de nodige speeltijd te geven en te gunnen, want niets menselijks is de trainer vreemd. Een andere reden is niet te bedenken om tegelijkertijd zoveel spelers te vervangen.
Maar dat menselijke gebaar pakte achteraf gezien geheel verkeerd uit en maakte de vloek van Nieuwe Zuid alleen nog maar groter. Want binnen no-time zette ‘Kwie Boois’ zijn team op een onoverbrugbare achterstand. Eerst was het Jason Meerstadt die Koen Blommestijn bediende die de 3-1 maakte en niet veel later was de aangever afmaker toen Van Duin hem die kans bood, waarbij de Veenendaalse sluitpost de helpende hand bood, door onnodig vroeg zijn doel uit komen. Maar dat alles betekende wel de 4-1.

Na lang blessureleed mocht Danny de Leeuw eindelijk weer eens minuten maken.

Moed der wanhoop

Met de moed der wanhoop probeerde G.V.V.V. nog wel om de score een iets dragelijker aanzien te geven, waarbij de invallers De Leeuw en George als respectievelijke aangever en afmaker probeerden te fungeren. Maar beide keren mikte laatstgenoemde over. Ook Genrich Sillé was net voor zijn wissel door George dichtbij met een ‘Robben actie’, maar zijn schot verdween net naast.
Was Quick Boys dan al uitgeraasd? Nee, niet echt. Broekhuizen trof de paal en Van Kouwen had een prima redding in huis op een schot van Blommestijn, en invaller Jonathan Vergara Berrio kon net op tijd ingrijpen zodat de kans op de 5-1 teloor ging. Aan de overzijde had diezelfde speler de pech dat zijn schot dat zeker tussen de palen terecht was gekomen net op tijd door Offerhaus werd geblokt.

Op basis van de tweede helft kwam de thuisploeg toe wat het verdiende doordat zij frisser en fruitiger speelden, maar de 4-1 uitslag was gezien het spelbeeld misschien toch wel wat te veel van het goede. Maar dat doet er verder niet toe een nederlaag is een nederlaag en G.V.V.V. zal tot volgend seizoen moeten wachten om opnieuw een poging te kunnen wagen om eindelijk eens die vervelende vloek te kunnen doorbreken.

Komende zaterdag wordt het slotakkoord van deze competitie jaargang gespeeld met een thuiswedstrijd tegen Jong Sparta. Aanvang is dan 15.30 uur.


Quick Boys – G.V.V.V. 4-1 (1-1)

Scoreverloop: 16. Quincy Veenhof 0-1, 17. Ravelino Junte 1-1, 49. Nick Broekhuizen 2-1, 62. Koen Blommestijn 3-1, 68. Jason Meerstadt 4-1.

Opstelling Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Chima Bosman (46. Nigel Ogidi Nwanko), Ivalio Staal, Sem van Duijn (89. Marcus Scholten), Ravelino Junte (71. Levi van Duijn), Guus Offerhaus (89. Jan Willem Kamp), Leonard den Beste, Jesse Reinders (81. Bram Franken), Jason Meerstadt, Nick Broekhuizen, Koen Blommestijn.

Opstelling G.V.V.V. : Ruben van Kouwen (k.), Taoufik Adane ©, (59. Tariq Dilrosun), Barry Maguire, Mitch Willems (59. Joeri Potjes ©), Quiermo Dumay, Mart de Jong, Quincy Veenhof, Justin Spies, Genrich Sillé (75. Leroy George), Ilias Latif (59. Danny de Leeuw), Byron Burgering (59. Jonathan Vergara Berrio).

Gele kaart: 28. Jesse Reinders (Quick Boys)

Scheidsrechter: Dhr. N.B. Smit (Huizen)
Toeschouwers: 1250

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer