G.V.V.V. presenteert met verdediger Elgero King nieuwe versterking

  • Het eerste

Elgero King maakt volgend seizoen deel uit van de hoofdmacht van G.V.V.V. De 23-jarige verdediger start deze zomer in de ploeg van trainer Gery Vink en tekent een contract voor een seizoen.

Met de komst van Elgero King (Rotterdam, 25 januari 2001) presenteert G.V.V.V. de volgende versterking voor seizoen 2024/2025. De linkervleugelverdediger doorliep een groot deel van zijn jeugdopleiding onder contract bij betaald voetbalorganisaties. In 2010 begon hij bij Feyenoord, waarna hij via PSV, Sparta Rotterdam, AFC Ajax en FC Twente/Heracles bij FC Dordrecht terechtkwam.

Bij de Schapenkoppen speelde hij tot de zomer van 2023, waarna hij zonder club veel investeerde in zijn verdere ontwikkeling. Met een verleden als verdediger op meerdere posities, wordt hij bij de blauwhemden gehaald als linkervleugelverdediger. De 23-jarige Rotterdammer tekent in Veenendaal een contract voor een seizoen, tot medio 2025.

De Boer: ‘Hij maakt een erg goede indruk’

Ondanks het feit dat technisch manager Rob de Boer hem niet bij een club in actie zag, twijfelde hij niet om King te contracteren: “Elgero King traint al maanden twee keer per week bij Gery Vink en maakt daar een zeer goede en fitte indruk. Hij is sterk en snel.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vendel maakt keeperstrio compleet

Het eerste | 14 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. legt met Tremour nieuwe buitenspeler vast

Het eerste | 10 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. weet doelman Elber Evora vast te leggen

Het eerste | 04 juni 2024
Lees meer