Blauwe Leeuwinnen Toernooi groot succes

  • Opleiding

Na enkele jaren afwezigheid stond afgelopen zaterdag het Blauwe Leeuwinnen Toernooi weer op de agenda. Met dit toernooi vierde G.V.V.V. het Nationale Voetbalweekend mee met de rest van Nederland. Twintig teams, verdeeld over vier poules streden een sportieve strijd. In de ochtend kreeg G.V.V.V. ook nog bezoek van de ‘AH Teamfruit ID.Buzz’ waardoor alle deelnemers gedurende het toernooi voorzien werden van vers fruit.

In de ochtend waren de MO11 en MO13 aan de beurt. In de MO11-poule bleef het tot de laatste speelronde spannend en wist Blauw Geel’55 uit Ede de eindoverwinning te behalen. SDO uit Bussum moest genoegen nemen met de tweede plaats omdat het doelsaldo van Blauw Geel ’55 net iets beter was. Op ruime achterstand van deze twee goed voetballende teams waren het achtereenvolgens ESA, G.V.V.V. en NIVO-Sparta die de eindstand compleet maakten.
In de MO13-poule was het nog spannender. Alle vijf de ploegen maakten bij aanvang van de laatste speelronde nog kans op de eerste plaats. Doordat G.V.V.V. tegen VRC niet verder kwam dan 1-1, en datzelfde resultaat ook bij Excelsior’31 tegen SDO op het scorebord stond was het FC Aalsmeer wat er met de hoofdprijs vandoor ging. Drie gelijke spelen met 0-0 en één 1-0 overwinning waren genoeg voor de dames uit Aalsmeer om de mooie beker mee naar huis te mogen nemen.

Na een korte pauze kwamen de meiden van de MO15 en MO17 in het veld. Bij de MO15 streden in de laatste speelronde SDV Barneveld en Blauw Geel ’55 tegen elkaar voor de toernooiwinst. De wedstrijd eindigde in 0-0 waardoor beide teams in punten (8) en doelsado (+5) gelijk eindigden. Volgens de regelementen was dan het aantal gescoorde doelpunten doorslaggevend en daarin had SDV Barneveld net een klein voordeel (6 om 5) waardoor de grote beker mee naar Barneveld ging. G.V.V.V. MO15-1 eindigde als derde voor FC Almere en G.V.V.V. MO15-2.
De MO17-poule was de enige poule die al voor de laatste speelronde was beslist. G.V.V.V. wist de eindoverwinning te behalen met een aantal krappe overwinningen. Sportclub Woezik kwam net te kort en eindigde als tweede voor Excelsior’31, Trekvogels en Blauw Geel’55.

Even na vieren zat het programma er op en kon de organisatie tevreden terug kijken. Volgende week staat alweer het volgende toernooi op het programma. Dan komen 36 JO11 en JO12 teams naar sportpark Panhuis. Het toernooi begint dan om 10u en duurt tot ongeveer 15u.

Tekst: Jos van Schaik
Fotografie: Simon Heikamp

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer