G.V.V.V. weet doelman Elber Evora vast te leggen

  • Het eerste

Elber Evora maakt volgend seizoen deel uit van de hoofdmacht van voetbalvereniging G.V.V.V. De doelman en tweededivisionist bereikten overeenstemming over een eenjarig contract.

Met het aantrekken van Elber Evora (Rotterdam, 2 december 1999) heeft G.V.V.V. weten te anticiperen op het vertrek van doelman Jan van Willige naar DVS’33. De lange 24-jarige sluitpost zorgt met zijn uitgebreide ervaring in het betaald voetbal voor een toevoeging in de ploeg van trainer Gery Vink, waar hij de concurrentie met Ruben van Kouwen moet aangaan.

Evora doorliep de jeugdopleiding van sportclub Feyenoord, waarna hij in 2010 aansloot bij de opleiding van de betaald voetbalorganisatie. Daar doorliep hij tien jaar alle selectieteams, waarna hij in 2020 overstapte naar de beloften van AZ Alkmaar. Een jaar later volgde een transfer naar Cyprus, waarna hij sinds de zomer van 2022 zonder club is. In de afgelopen weken trainde Evora daarom al mee bij G.V.V.V., waar hij een goede indruk achterliet en een eenjarig contract verdiende, tot medio 2025.

De Boer: ‘Hij is via meerdere wegen getipt’

Technisch manager Rob de Boer is blij met het aantrekken van Evora: “Hij is een doelman met jarenlange ervaring in een goede opleiding, waarna hij zijn kwaliteiten verder verbeterde bij AZ en in Cyprus. Kenneth Vermeer tipte hem bij Gery Vink en ook keeperstrainer Jacob Mulder en ik hoorden over hem via Khalid Benlahsen. Tijdens zijn trainingen de afgelopen weken maakte hij een prima indruk.”

Ander nieuws

Vendel maakt keeperstrio compleet

Het eerste | 14 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. legt met Tremour nieuwe buitenspeler vast

Het eerste | 10 juni 2024
Lees meer

Barry Maguire is de beste speler van seizoen ’23-‘24

Het eerste | 30 mei 2024
Lees meer