Wij hebben de droeve plicht u mede te delen dat Wim van Dijk is overleden. Na een lange tijd van tobben mijn zijn lichamelijke gezondheid en enkele operaties is Wim gisteren op 76-jarige leeftijd van ons heengegaan in het ziekenhuis Gelderse Vallei.
Wim van Dijk was een van onze trouwste leden, want hij werd op 1 juni 1956 lid van G.V.V.V. en is dat tot aan de dag van zijn heengaan gebleven. In november 2022 werd hij vanwege zijn 65-jarig lidmaatschap door voorzitter Wilfried Bruijnzeels gehuldigd. (Op de kopfoto staat Wim van Dijk rechts)
De wat oudere generatie zal Wim van Dijk junior, zoals hij meestal werd genoemd, omdat er rondom het eerste elftal ook een manusje van alles was met dezelfde naam die daarom Wim van Dijk senior heette, herinneren als betrouwbare sluitpost die jarenlang deel uit maakte van de hoofdmacht. Dat was in de zestiger en zeventigjaren van de vorige eeuw toen ons vlaggenschip in de tweede- en eerste klasse speelde, het toenmalige hoogste niveau bij het zaterdagvoetbal.
Met zijn niet al te grote en ietwat gedrongen postuur was Wim van Dijk niet bepaald het prototype van een atletische keeper, maar hij was voor de duvel en z’n oude moer niet bang en wierp zich bij gevaarlijke situaties voor zijn doel met alles wat hij in zich had voor de bal. Met die onverschrokkenheid heeft hij toen door zijn reddingen menig keer de punten binnengesleept voor ons eerste elftal. In huidige termen zouden we kunnen spreken over een geweldige lijnkeeper.
Elftalfoto uit begin jaren zeventig met Wim van Dijk staand tweede vanaf rechts.
Na zijn loopbaan als goalie bij G.V.V.V. 1 heeft Van Dijk zich daarna nog verdienstelijk gemaakt in dezelfde rol bij lagere elftallen waar hij met oude maten nog steeds veel plezier maakte met het spelen van zijn geliefde spelletje en een practical joke nooit ver weg was.
Nadat de voetbalschoenen definitief in de wilgen waren gehangen, werd hij gepolst om de rol van elftalleider bij de hoofdmacht op zich te nemen. Dat verzoek was niet aan dovemans oren gericht van deze geboren en getogen echte blauwe en dus nam Wim dat leiderschap diverse seizoenen op zijn schouders.
Wim van Dijk als elftalleider bij het eerste. Staand derde vanaf rechts.
Daarnaast was hij vanwege zijn dagelijks werk bij de belastingdienst bekend met cijfers en getallen en werd hij verzocht om deel uit te gaan maken van de kascommissie, die de penningmeester van de club jaarlijks meermalen controleert. En ook in die hoedanigheid maakte Van Dijk zich vele jaren verdienstelijk voor de club. En last but not least was Wim van Dijk tot aan zijn gezondheid dat toeliet zeer regelmatig toeschouwer en supporter bij de thuiswedstrijden van zijn opvolgers in de hoofdmacht.
Het mag dus duidelijk zijn dat G.V.V.V. met het heengaan van Wim van Dijk een uitermate betrokken en zeer trouw lid heeft verloren, maar ook een buitengewoon innemende en bescheiden persoonlijkheid die ons tot in lengte van jaren bij zal blijven.
Namens alle G.V.V.V.-ers willen wij de familie Van Dijk en alle verdere nabestaanden van harte condoleren met dit grote verlies. Wij wensen hun veel sterkte toe bij het definitieve afscheid nemen van hun geliefde Wim en in de tijd daarna.
Klik hier om de rouwkaart te lezen.