Steven Theunissen speelt volgend seizoen in de hoofdmacht van G.V.V.V. De 21-jarige verdediger komt over van PSV en tekent een contract voor een seizoen. 

Theunissen speelde in de jeugd van het Ulftse SDOUC tot hij in 2010 werd opgenomen in de jeugdopleiding van De Graafschap. De verdediger werd bij de Doetinchemmers bestempeld als toptalent en kon op veel interesse rekenen van Nederlandse topclubs, waarbij PSV hem in 2014 wist over te halen naar Eindhoven te komen. Hij speelde daar tot afgelopen seizoen. 

Theunissen: ‘Sluit aan bij maatschappelijke kansen’
Terwijl er in de Keuken Kampioen Divisie genoeg clubs interesse toonden in Steven Theunissen, besloot de linkspoot toch een niveau lager te gaan spelen en zijn focus te richten op de maatschappelijke kansen. ‘Volgend seizoen ga ik de jongste jeugd van PSV trainen en krijg ik de mogelijkheid om trainersdiploma’s te halen. De trainingen zijn overdag en met het trainen en spelen bij G.V.V.V. is dat uitstekend te combineren.’

Steven Theunissen (links) zit Jong Ajax-speler Alex Mendez op de hielen (Foto: ProShots).

De Boer: ‘Gewenste linkspoot binnen’
Met het aantrekken van Steven Theunissen heeft technisch manager Rob de Boer een gewenste linkspoot binnen. ‘Steven kan op linkshalf, linksback en als linker centrale verdediger uitstekend uit de voeten. Door oud-keeperstrainer Albert van der Sleen, nu actief in de jeugdopleiding van PSV, kwamen wij met Steven in contact. Ik ben erg blij dat wij met hem erbij de selectie voor volgend seizoen rond hebben.’

Theunissen maakte op 6 oktober 2017 zijn debuut in het betaald voetbal. Met Jong PSV mocht hij in de Eerste Divisie invallen tegen Jong AZ. Afgelopen jaargang kwam de getalenteerde Theunissen tot negentien optredens in de Keuken Kampioen Divisie. 

Selectie compleet
Steven Theunissen is de 21ste speler die G.V.V.V. voor volgend seizoen heeft gecontracteerd. Het trok Hicham Haouat, Jan Evers, Joshua Patrick en Joël van Wijk aan en verlengde met Berry Powel, Joeri Potjes, Taoufik Adnane, Danny de Leeuw, Joshua van den Berkt, Philip Ties, Corné Davelaar, Patrick-Prosper Fini, Tom Oostinjen, Mart de Jong en Johan Jansen. Melvin van de Haar en Justin Spies komen over uit de eigen jeugdopleiding. Robin Mulder, Jeremy de Graaf en Laurens van der Voort hebben nog een doorlopend contract tot medio 2021.