Beloftencompetitie Midden Nederland

13 september 2014
Ook dit seizoen wordt er een Beloftencompetitie gespeeld. Initiatiefnemer afgelopen seizoenen was Sjaak van den Helder, toen nog verbonden aan De Meern (hij heeft overigens de afgelopen competitie tot aan het einde van het seizoen begeleid). Omdat alle toen deelnemende ploegen het zonde zouden vinden als die competitie ter ziele zou gaan, want het was een meer dan uitstekend opleidingstraject voor de jonge beloften, hebben een aantal verenigingen de koppen bijeen gestoken. Hierbij was Loek Budding (bestuurslid Voetbal Technische Zaken) betrokken namens G.V.V.V. In de afgelopen maanden is hard gewerkt om deze competitie vorm te geven.
 
De Beloftencompetitie Midden Nederland kent dit seizoen een gewijzigde opzet. Er wordt nu door 12 teams gespeeld in drie regionale poules (Midden, Oost en West). Iedere regio heeft vier ploegen die een complete competitie afwerken. In totaal per club dus altijd minimaal 6  wedstrijden. De winnaars  van de drie poules en de beste nummer 2 spelen halve finale en finale via het knock out systeem. Voor de halve en finale geldt dat er direct na de reguliere speeltijd penalty’s komen om de winnaar vast te stellen.
 
De KNVB heeft weer haar medewerking toegezegd om jonge talentvolle arbitrale trio’s deze wedstrijden te laten fluiten.
 
Deelnemers
West: De Meern - Elinkwijk - Herules - Houten
Midden: DVS '33 - Hoogland - Huizen - IJsselmeervogels
Oost: Bennekom - DOVO - G.V.V.V. - SDVB
 
De Beloften van G.V.V.V. spelen op 23 september hun eerste wedstrijd uit tegen DOVO.
 
Reglementen
De wedstrijden worden gespeeld op dinsdagavond om 20.00 uur, tenzij onderling een ander tijdstip wordt overeengekomen. De wedstrijden worden op het hoofdveld gespeeld. Slechts bij hoge uitzondering wordt hiervan afgeweken. Ook het spelen op kunstgras is toegestaan. De wedstrijdduur bedraagt 2 x 45 minuten met een maximale pauze van 15 minuten.
 
Omvang selecties: Selecties bestaan uit maximaal 16 spelers. Van deze selectie moeten minimaal 13 spelers jonger zijn dan 23, d.w.z. dat zij geboren moeten zijn na 1 januari 1992. 
Gedurende de wedstrijd mogen alle spelers ingezet worden. Spelers, die ingewisseld zijn, mogen als speler terugkeren (max. 2 spelers).
 
Eindstand in de poule: Voor de eindstand in de poule is bepalend: 1. Aantal punten; indien gelijk dan, 2. Doelsaldo; indien nog gelijk dan, 3. Doelpunten voor; indien nog gelijk dan, 4. Onderling resultaat volgens Europa cup wedstrijden.
 
Bepalen beste nummer 2: Het team welke de meeste punten heeft gehaald wordt de beste nummer 2 en plaats zich als vierde club voor de halve finales. Indien, om wat voor reden dan ook, voor 1 april 2015 in één of meerdere regionale poules geen volledig competitie is afgewerkt is de stand van dat moment bepalend welk team de beste nummer 2 is. Indien meerdere clubs in punten gelijk eindigen, bepaald het doelsaldo. Mocht dit ook niet beslissend zijn dan is het aantal gescoorde doelpunten bepalend.
 
Halve finale: De regio welke twee teams leveren starten met een uitwedstrijd, waarbij het tweede team tegen het beste eerste team gaat spelen uit de andere poules. (criteria beste nummer één in een poule zie bepalen beste nummer 2).
 
Finale: De winnaars uit de halve finale spelen de finale. Het thuisvoordeel is voor het team welke in de halve finale een uitwedstrijd heeft gespeeld. Hebben beide halve finalisten een uitwedstrijd gespeeld is dit voordeel voor de nummer 1 uit de oorspronkelijke poule.
 
Zijn de beide winnaars van de halve finale een thuis spelend team in de halve finale geweest dan is het thuisvoordeel van de finale voor het team welke in de reguliere competitie is gekwalificeerd als beste poulewinnaar, zie bepalen beste nummer 2.
 
Speeldata
Wedstrijddag Datum
1. 23 september 204
2. 21 oktober 2014
3. 18 november 2014
4. 16 december 2014
Winterstop  
5. 17 februari 2015
6. 17 maart 2015
Halve finale 7 april 2015
Finale 21 april 2015
 
Op 21 april 2015 is de finale. Tevens zal op deze dag direct na afloop de prijsuitreiking plaats vinden aan de winnaar  in het bijzijn van de afvaardiging deelnemende teams.
 
 
 
Gerelateerd artikel: Jong G.V.V.V. gaat weer van start