Eerste en ruime winst voor Jong G.V.V.V.

20 november 2014
In het begin van de wedstrijd probeerde Jong G.V.V.V. gelijk veel druk te zetten op de bal, maar dit kom niet voorkomen dat Jong S.D.V. Barneveld de eerste hoekschop kreeg die gevaarlijk voorlangs zeilde. Daarna kregen de gasten wel wat meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in kansen voor o.a. Jaouad Bakali en Mikula Ristic, maar die troffen de Barneveldse goalie op hun weg. Dion Kroesbergen had moeten scoren, maar faalde in de afwerking.

Overall gezien ging de eerste helft gepaard met toch wel onrustig en te gehaast spel, met tamelijk veel balverlies. Maar desondanks kwamen de Jonge blauwen in de 33ste  minuut toch op voorsprong. Karen Muradov zette goed door, bezorgde de bal bij Mikula Ristic, die het speeltuig gemakkelijk kon intikken en zette daarmee zijn ploeg op 0-1, wat ook de uiteindelijke ruststand werd.

 

De tweede helft begon goed, er werd nog sneller druk gezet en kansen werden gecreëerd. Helaas kwamen voorzetten vanaf de zijkant niet altijd goed aan. Maar in de 54ste minuut was het wel raak, er werd een goede aanval opgezet, via de vleugel. Karen Muradov bereikte Dion Kroesbergen, die op zijn beurt een goede voorzet richting Mikula Ristic afleverde. De spits faalde niet en legde de 0-2 in het mandje.

Af en toe braken de jonge Barnevelders er nog wel goed uit, maar dit kon telkens op tijd worden bezworen zodat er van gevaar voor het doel van Damian Ranzijn nauwelijks sprake was.

Door een fraaie individuele actie van Jaouad Bakali na een uur spelen, bracht hij de bal bij Dion Kroesbergen. Die zag de loopactie van Ristic, die op zijn beurt knap voor zijn man kroop. De pass was perfect, net als het afronden, en daarmee voltooide Mikula een zogenaamde valse hattrick, mede met dank aan de twee assists van Kroesbergen en die van Muradov.
Want een echte hattrick zijn drie doelpunten op rij in één helft zonder dat de tegenstander weet tegen te scoren.
 

Jong G.V.V.V. blijft op de ingeslagen weg doorgaan met goede combinaties en passes en laat geen enkele ruimte voor uitvallen van de gastheren. Eigenlijk komen de Barnevelders er niet meer aan te pas, ook niet na de diverse wisselingen van wacht.

Het slotakkoord komt op naam van Adil El Bissis, die met nog een kwartier te spelen een beauty van een afstandsschot van net buiten de zestien in de kruising ziet verdwenen en dat opnieuw na een snelle en accuraat uitgevoerde aanval.

Het spel werd na die nekslag wat harder en minder vriendelijk, omdat Jong S.D.V. Barneveld eigenlijk werd weggetikt en zij dat niet zo heel goed konden verkroppen, maar dit deed aan de eerste winst in de belofte competitie helemaal niets af. Samengevat: redelijke eerste helft en een uitstekend tweede bedrijf met een dik verdiende winst.

Jong S.D.V. Barneveld – Jong G.V.V.V. 0-4 (0-1)

Scoreverloop: 33. Mikula Ristic 0-1, 54. Mikula Ristic 0-2, 60. Mikula Ristic 0-3, 75. Adil El Bissis 0-4.


Opstelling Jong G.V.V.V. : Damian Ranzijn (A1) (70. Tim Abbes (B1), Salaheddine Issaoui, Floriano Raho © (65. Bilal Hakkam), Sjors Maas, Adil El Bissis, Ayaoub Boubakari (65. Marwan van Heugten (A1), Dion Kroesbergen (65. Rob van Eem (A1), Edwin van den Berg (65. Mohammed Issaoui (A1), Mikula Ristic, Jaouad Bakali, Karen Muradov.

 

Wisselspeler:

Thomas Bruijnzeels (B1)


Toeschouwers: 50

Jan van den Berg (elftalleider)

PS.
Binnenkort zullen we op de website een overzicht publiceren van de stand van zaken in de diverse poules van deze Acerbis/Telstar Beloften Competitie.