Eerste overwinning DAMES 1

24 februari 2015

Afgelopen zaterdag 21 februari was het zover. De eerste overwinning na 13x verlies en 1x een gelijkspel in het competitie seizoen 2014-2015. Na de winterstop is een nieuwe weg ingeslagen om het team van DAMES 1 als collectief en in de afgesproken organisatie te laten voetballen, met vooral veel plezier in het ‘spelletje voetbal’.
De opkomst bij de trainingen was prima de afgelopen  drie weken en de motivatie en inzet waren duidelijk aanwezig. Nadat de eerste competitie wedstrijd na de winterstop nog verloren werd met 5-2 van NVC (wat toch een behoorlijke prestatie was, wetende dat de vorige confrontatie met 2-11  verloren ging en het in deze wedstrijd 10 minuten na rust het nog maar 3-2 voor de tegenstander was), en de tweede wedstrijd voor de beker eindigde op 1-1 na reguliere speeltijd, was er duidelijk een gevoel van ‘we zitten in de lift, en dat moet eruit komen op het veld’.
De wedstrijd van 21 februari  jl. thuis tegen DTS uit Ede leende zich dan ook als prima testcase voor het behalen van de eerste overwinning. Nadat G.V.V.V. in de eerste helft domineerde en bij vlagen ‘tikkie-takkie’ voetbal liet zien, was het toch DTS dat op 0-1 kwam. G.V.V.V. had bij het aanbreken van het rustsignaal eigenlijk al met minimaal 4 doelpunten verschil voor moeten staan, en het enige verwijt dat de ploeg zich kon maken was het niet scoren.
Nadat in de rust de tactiek nog eens goed doorgepraat werd, de taken doorgenomen en het geloof in een overwinning er was, begon de tweede helft. Opnieuw was G.V.V.V. verre weg de bovenliggende partij waarbij opnieuw meer dan 35 minuten heel goed en verzorgd veldspel te zien was en er voor elkaar gevochten werd bij balverlies.
De drie door G.V.V.V. gemaakte doelpunten waren alle drie het resultaat van goed en verzorgd voetbal. Het werd een collectieve overwinning van 3-1 op deze toch wel  ‘historische’ 21 februari 2015.
Op naar de volgende overwinning in bij Hoevelaken op 28 februari 2015. Het is fijn om te constateren dat er ook speelsters meedoen uit de A- en B-junioren die van toegevoegde waarde voor de DAMES 1 zijn, en in de toekomst kunnen worden. Alle speelsters verdienen een groot compliment voor hun inzet en positieve sportieve instelling.

 

Scoreverloop: DTS 0-1, Tessa Timmermans 1-1, Michelle Smit 2-1, Jolien Warnar 3-1.

 

Riny Jansen (trainer/coach Dames 1)