Finaleplek heel ver weg voor Jong G.V.V.V.

17 december 2014

Op kil, klam en koud sportpark Panhuis, viel er gisteravond bitter weinig te genieten van wat de jonge Veenendaalse en Barneveldse voetbaltalenten op de (kunstgras)mat wisten neer te leggen. Het droop er overduidelijk vanaf dat alle ‘acteurs’, geen enkele uitgezonderd, dit eigenlijk maar een overbodige wedstrijd vonden en dat iedereen snakte naar de winterstop. Want anders is het bedenkelijke niveau niet te verklaren. De wedstrijd die eigenlijk geen doelpunten en winnaar verdiende werd uiteindelijk in de slotfase in het voordeel van de gasten beslecht. De Barnevelders namen daarmee sportieve revanche voor de eerder geleden 0-4 nederlaag in eigen huis.

Ook het trainerstrio in de beide dug-outs die alle drie in hun actieve periode vele wedstrijden op een hoog amateur- en zelfs betaald voetbalniveau hebben gespeeld - hoofdcoach Hans van Arum van S.D.V. Barneveld (o.a. Vitesse, Willem II en Go Ahead Eagles) had de leiding over zijn beloften - zal het geploeter en gestuntel van hun discipelen met lede ogen hebben aangezien. Je zou zelfs met een cynische blik kunnen veronderstellen dat Dragan Ristic, Moslin Adnane en Hans van Arum in de vorm van hun hoogtijdagen samen met z’n drieën in staat waren geweest om de beide elftallen die ze nu de wei instuurden te verslaan. U snapt dat dit ietwat gechargeerd is, maar het geeft wel iets aan over deze wedstrijd in de Acerbis/Telstar beloften competitie.

 

Beide teams slaagden er nauwelijks in om de bal in de ploeg te houden en de meest elementaire voetbalonderdelen, zoals een passes, het spel opendraaien, vrijlopen etc. etc. gingen met de regelmaat van de klok de mist in. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het spel zich hoofdzakelijk van ‘box to box’ afspeelde en het er op leek dat de zestienmetergebieden waren afgezet met schrikdraad. De beide sluitposten hoefden bijna alleen in actie te komen bij terugspeelballen. Gevaarlijke momenten speelde zich alleen af toen de teams in de eerste helft beide één keer in ondertalsituatie kwamen te staan. Want een gele kaart betekent vijf minuten pauze voor de boosdoener.

Jong G.V.V.V. profiteerde daar bijna als eerste van. Sjors Maas zette Dion Kroesbergen aan het werk, die met een zekere regelmaat van vleugel wisselde met Karen Muradov. Kroesbergen stoomde over de linkerkant op en speelde strak in op Mikula Ristic. De spits, afgelopen zaterdag nog invaller bij het vlaggenschip, kwam een teenlengte te kort om z’n ploeg op voorsprong te zetten. Een kwartier later, toen Ayoub Boubakari wegens een forse overtreding zijn zonde mocht gaan overdenken, was het de rechterspits Kleijn van de Barnevelders die twee G.V.V.V.-ers zijn hakken liet zien en solo richting goalie Edwin van der Klift ging. Maar deze bleef goed kijken naar de bewegingen van zijn opponent en greep precies op tijd in.
Vermakelijk was nog wel dat even daarna Jong G.V.V.V. de wedstrijd met 12 man wilde voortzetten. Dion Kroesbergen raakte geblesseerd en invaller Adil Ouahabi kwam het veld in, maar tevens ook Mario Hulshof. Laatstgenoemde moest wisselen met Ayoub Boubakari maar dat hadden de coaches niet goed aangegeven of Boubakari niet begrepen. Hoe het ook zij, de referee zag het direct en alsnog bleef het gewoon elf tegen elf.

Na de thee was het Jong S.D.V. Barneveld dat al snel twee kansjes creëerde. En daarbij had doelman Edwin van der Klift het geluk dat een van dichtbij ingetikte bal na een voorzet tegen de paal belandde. Even later reageerde hij zeer adequaat op de doorgebroken Eliza Abraham. Aan andere kant was Mikula Ristic dichtbij de openingstreffer. In een van de schaarse individuele acties die lukte, stuurde hij twee verdedigers het bos in. Zijn schot leek in de kruising te verdwijnen, ware het niet dat doelman Van de Berkt een magistrale redding in huis had.
Zou het dan toch nog een echte wedstrijd gaan worden?

Ja, op sommige momenten wel, maar nog steeds overheerste het balverlies t.o.v. kansen of mogelijkheden. Laatste man Jos Henken die meer en meer inschoof was het dichtstbij een treffer voor zijn team. Eenmaal kwam zijn reactie net te laat op een doorgeschoten bal van Mikula Ristic en een kopbal van hem, na een vrije trap, verdween net naast en over. Maar ook Adil el Bissis had de openingstreffer kunnen maken. Een corner van Karen Muradov werd door hem uitstekend ingekopt, maar tot zijn teleurstelling van de lijn afgehaald. Jong G.V.V.V. had in die fase dus wel een licht overwicht maar wist die niet te verzilveren.

Edwin van der Kilft werd nauwelijks meer getest, maar moest toch na 84 minuten de gang naar het net maken. Knullig uitverdedigen was daar debet aan, twee man in defensie lieten het aan elkaar over. En waar twee honden vechten om een been loopt de derde er mee heen. Spits Testa la Muta ontfermde zich over dat cadeautje en liet met een zeer fraaie lobje vanaf randje zestien de G.V.V.V. sluitpost kansloos. Met pompen of verzuipen probeerden reserve aanvoerder Edwin van den Berg, hij nam de band over toen Floriano Raho werd gewisseld, nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De captain zelf was er nog het dichtste bij, maar zijn schot in blessuretijd verdween een half metertje naast de verkeerde kant van de paal.

Een speciaal compliment moet nog worden gemaakt aan invaller scheidsrechter Ron Navest. Want op het laatste moment was hij bereid gevonden om in te vallen vanwege de afzegging van de officieel aangestelde opleidings KNVB-scheidsrechter. Zoals een goede referee betaamt was Navest onopvallend aanwezig, hield de boel kort waar nodig en liet doorspelen waar het kon. Eigenlijk was hij de beste man van het veld.

Met het verlies liep Jong G.V.V.V. dus tegen haar tweede nederlaag op en zag Jong S.D.V. Barneveld over haar heen komen. En daarmee is een finaleplaats heel ver weg voor de winnaar van de beloften competitie van vorig seizoen. Op 17 februari wordt deze competitie voortgezet met de uitwedstrijd tegen Jong Bennekom. Aanvang op sportpark De Eikelhof is 20.00 uur.       

Jong G.V.V.V. – Jong S.D.V. Barneveld 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 84. Jacky Testa la Muta 0-1

Opstelling Jong G.V.V.V. : Edwin van der Klift, Bilal Hakkam (46. Adil el Bissis), Jos Henken, Flariano Raho (73. Sjors Maas), Salaheddine Issaoui (80. Bilal Hakkam), Ayoub Boubakari (40. Mario Hulshof), Dion Kroesbergen (39. Adil Ouahabi), Sjors Maas (46. Edwin van den Berg), Mikula Ristic, Jaouad Bakali (82. Ayoub Boubakari), Karen Muradov (73. Dion Kroesbergen).

Scheidsrechter: Ron Navest.
Toeschouwers: 50

Nieuwe stand in de ranglijst.

  Gespeeld w g v punten voor tegen
DOVO 4 4 0 0 12 9 2
SDVB 4 2 0 2 6 4 7
G.V.V.V. 4 1 1 2 4 5 5
Bennekom 4 0 1 3 1 5 9