Jong G.V.V.V. slaat in de slotfase genadeloos toe

19 februari 2015

Moslin Adnane stond voor de eerste keer alleen voor de groep en in zijn wedstrijdbespreking  benadrukte hij dat deze wedstrijd wel gewonnen diende te worden om nog een kans op de tweede plaats in de poule te maken. Met deze peptalk begonnen de jonkies van G.V.V.V. zeer gedreven aan de wedstrijd.


Er werd gelijk druk gezet op Bennekom defensie, wat resulteerde in een paar goede kansen voor Jaouad Bakali, Ayoub Boubakari en Edwin van den Berg, waar helaas nog geen doelpunt uit voort kwam. Naarmate de eerste helft vorderde, werd het spel onnauwkeurig en veel passes kwamen niet aan, waardoor er onder elkaar veel gemopperd werd.

Door het goede keeperswerk van Damian Ranzijn (doelman van de A1), bleef de stand 0-0 in de eerste helft.

 

Een vijftal wissels na de thee resulteerde in een wat rustiger spel, betere combinaties en doelpogingen. Het eerste wapenfeit daarvan kwam van de voet van Karen Muradov, maar die zag zijn schot op de paal belandden.

Toch kwam de verdiende voorsprong er. In de 71ste minuut kwam er een mooie voorzet van rechts en die werd door Rob van Eem met de kop voor de voeten van Jaouad Bakali gelegd, die geen moeite had om de 0-1 te laten aantekenen. Direct daarna zou eigenlijk de voorsprong vergroot moeten zijn, maar helaas miste Ayoub Boubakari een opgelegde kans. Hij schoot net naast.


Nog geen twee tellen later kreeg de Adnane-equipe daarvoor de rekening gepresenteerd. Een uitval van Bennekom, werd in de defensie slecht verdedigd en daarmee stond de gelijkmaker, volkomen onnodig, op het bord. Gelukkig pakten de jonge blauwen de draad weer snel en bleek dat ze veel sterker waren dan hun jonge opponenten uit Bennekom. De thuisploeg kon eigenlijk alleen maar tegen houden en aanvallend kwamen ze er niet meer aan te pas. Met uitzondering van een schot op de paal in de slotfase.


In diezelfde slotfase bracht Jong G.V.V.V. het verschil in spelopvatting in de score tot uiting, want in negen minuten tijd  werd er driemaal doeltreffend uitgehaald.
Altay Tomruk was er als de kippen bij toen een rebound van de Bennekom goalie voor zijn voeten kwam, het afronden was een koud kunstje en daarmee de 1-2 voorsprong.

Toen twee minuten voor het einde van de wedstrijd Jaouad Bakali zijn tweede van de wedstrijd maakte na een snelle en nauwkeurig uitgevoerde aanval was het definitief over en uit voor de Eikelhof bewoners. Het letterlijke slotakkoord kwam op naam van Adil el Bissis die met een kopbal de 1-4 eindstand bepaalde. Er werd nog afgetrapt, maar daarna floot de uitstekende leidende scheidsrechter voor de laatste keer in deze wedstrijd.

Door deze prima overwinning van Jong G.V.V.V., en het 1-1 gelijkspel tussen Jong DOVO en Jong SDV Barneveld, nemen ze de tweede plaats weer over van de Barnevelders en voldeden ze aan de opdracht die de debuterende hoofdtrainer Moslin Adnane ze vooraf meegaf. En blijft er tevens nog een gerede kans over om zich als beste tweede te plaatsen voor de finales van deze Acerbis/Telstar Beloften Competitie, want onze ‘rode buren’ zijn reeds poule winnaar.

De laatste poulewedstrijd op dinsdagavond 17 maart aanstaande gaat uitgerekend tegen de poulewinnaar en dus staat er een mooie jonge Panhuis derby te wachten op de blauwe zijde. Aanvang van dat duel is 20.00 uur.

Jong Bennekom – Jong G.V.V.V. 1-4 (0-0)

 

Scoreverloop: 71. Jaouad Bakali 0-1, 75. Jong Bennekom 1-1, 81. Altay Tomruk 1-2, 88. Jaouad Bakali 1-3, 90. Adil el Bissis 1-4.

 

Opstelling Jong G.V.V.V. : Damian Ranzijn, Jaouad Bakali, Edwin van den Berg (46. Altay Tomruk), Adil el Bissis, Ayoub Boubakari, Robert van ’t Foort, Billal Hakkam (46. Justin Kampert). Jeroen den Hartog (46. Rob van Eem), Salah Issaoui (46. Mohammed Issaoui), Karen Muradov, Adil el Ouahabi (46. Kevin van der Linden).

 

 

Gespeeld

w

g

v

punten

voor

tegen

DOVO

5

4

1

0

13

10

3

G.V.V.V.

5

2

1

2

7

9

6

SDVB

5

2

1

2

7

5

8

Bennekom

5

0

1

4

1

6

13