Jong G.V.V.V. strandt in halve finale Beloften Competitie

8 april 2015

De voorspelling in de voorbeschouwing op deze halve finale dat de jongemannen van trainer Moslim Adnane – hij moest het gisteravond alleen doen i.v.m. werkverplichtingen van Dragan Ristic – een zware dobber zouden krijgen aan de overall poule winnaar Jong D.V.S. ’33, kwam geheel en al uit. Want de thuisploeg zegevierde met 3-0 en gaat dus de finale spelen van deze Acerbis/Telstar Beloften Competitie Midden Nederland op 21 april aanstaande en daarmee heeft Jong D.V.S. ’33 de kans om opvolger te worden van Jong G.V.V.V. wat vorig seizoen met de titel aan de haal ging.

Ondanks de geleverde strijd, inzet tot en met de laatste minuut, kwamen onze jonge blauwe voetballend tekort t.o.v. hun leeftijdsgenoten uit Ermelo. Eigenlijk was het een clash tussen twee speelstijlen, de thuisploeg probeerde al combinerend de aanvallen op te zetten, en de bezoekers zochten het vaker in opportunistisch spel door met lange passes het middenveld over te slaan om zo de snelheid van de (vleugel)spitsen uit te buiten. Het meer verzorgde voetbal won absoluut verdiend, al had Jong G.V.V.V. op basis van haar getoonde karakter zeker een eretreffer verdiend.

Die tegentreffer voor de Veluwenaren werd vooral in de eerste twintig minuten voorkomen door een clubvlaggenist van dienst, die te pas en onpas zijn vlag de lucht instak en daarmee minstens een drietal kansrijke aanvallen voor de bezoekers ten onrechte onderbrak vanwege zogenaamd buitenspel. De naam van de assistent-scheidsrechter: Martijn van Panhuis!! Jammer genoeg heeft het sportpark van D.V.S. ’33 geen naam, anders zouden we zeggen, Martijn snel van achternaam veranderen.
Normaliter staan deze wedstrijden onder leiding van een neutraal arbitraal trio uit de KNVB-talenten klas, maar deze waren helaas niet op komen dagen en dus moest er op het laatste moment worden geïmproviseerd. Club scheidrechter Van Leeuwen werd op zeer korte termijn bereid gevonden de fluit ter hand te nemen en deed dat zeer adequaat, wat helaas dus niet gezegd kon worden van z’n linesman. Maar de nederlaag daaraan ophangen zou onterecht zijn.

Want na die eerste twintig minuten nam D.V.S. ’33 het heft in handen, al waren uitgespeelde kansen nauwelijks aan de orde. En als het gevaarlijk dreigde te worden voorkwam goed en tijdig ingrijpen van doelman Damian Ranzijn het gevaar. Klein van stuk, maar voor de duvel en z’n oude moer niet bang, zo kan de A1-goalie het beste worden omschreven, die dan ook geen schuld had aan de 1-0 voorsprong op slag van rust voor de bezoekers.
Een diepe bal van Maurizio Sleurink werd door Yordi Grovenstein op waarde geschat, en mede doordat Salaheddine Issaoui te slap ingreep, kreeg de vleugelspits vrij baan richting doel en schoof de bal feilloos binnen. In de blessuretijd die ruim vijf minuten was, mede door een vervelende knieblessure al vroeg in de wedstrijd van Boubakari – hij moest per brancard van het veld, maar kon gelukkig later toch weer zelfstandig lopen – kreeg G.V.V.V. zelfs nog de kans op de gelijkmaker. Een corner van Karen Muradov werd door Justin Kampert net naast gekopt.

Na de thee waren er in beide elftallen de nodige wissels te noteren en was de eerste grote kans voor een van de invallers aan G.V.V.V.-zijde. Jaouad Bakali kreeg het speeltuig op de rand van de ‘zestien’ aangespeeld en bedacht zich geen seconde en haalde uit. Via keeper Marco Remmelts en de paal bleef er uiteindelijk alleen maar een hoekschop over. Niet veel later schoot Adil el Ouahabi uit een rebound net naast, nadat Rob van Eem de eerste poging waagde, maar doelman Remmelts op zijn pad vond. Ook had even daarvoor de bal zomaar op de stip kunnen belanden na een overtreding op Jaouad Bakali binnen de beruchte lijnen.
Maar daar bleef het bij voor de jonge blauwen, want al snel pakte de gastheren de draad weer op en dat resulteerde in een tweetal vloeiende aanvallen, waar geen enkele G.V.V.V.-er een been tussen kon krijgen. Beide werden fraai afgerond door invaller Job Kuipers op aangeven van Peter van de Horst, en een van de beste spelers aan D.V.S. ’33 zijde, Yordi Grovenstein. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vleugelspits ondertussen ook al zes invalbeurten achter de rug heeft bij het vlaggenschip van de geel-zwarten.

Het siert de jongemannen van Moslin Adnane dat ze ook na die snelle en zo goed als onoverbrugbare achterstand niet de handdoek wierpen, maar toch probeerden de stand een iets dragelijker aanzien te geven. Nadat invaller Dion Kroesbergen eerst een vrije trap maar net over had geschoten, had hij tien minuten later de 3-1 op de schoen. Op snelheid gelanceerd leek hij af te stevenen op een 1-tegen-1 situatie met de D.V.S. ’33 goalie. Kroesbergen treuzelde net iets te lang waardoor met vereende krachten van verdediger Milan van der Maten en sluitpost Marco Remmelts die tegengoal werd voorkomen. Ook Rob van Eem knalde in de slotfase nog net aan de verkeerde kant van de paal.

Aan de overzijde ontstonden nog mogelijkheden op meer voor de thuisploeg. Damian Ranzijn had geluk dat de paal hem hielp bij een inzet uit een corner en hij liet zien dat een doelman ook moet kunnen voetballen. Yordi Grovenstein kwam vervaarlijk op hem af om z’n tweede van de avond te scoren, maar als een volleerd verdediger drong hij hem terug naar de rand van ‘the box’. De pass naar Job Kuipers kon hij niet voorkomen en op diens lob was hij natuurlijk kansloos geweest zo ver van z’n kooi, maar opnieuw was keepersgeluk zijn deel, want de bal scheerde over de lat. Al met al een zeer komische situatie, met Ranzijn als winnaar. Het bleef dus bij de 3-0.

Voor onze jonge blauwen zit deze competitie er nu op, want er volgt geen strijd om de derde en vierde plaats. Hopelijk is dit weer een leerzaam seizoen geweest, want dat is tenslotte de eerste insteek geweest bij de opzet van deze competitie, en krijgt deze Acerbis/Telstar Beloften Competitie Midden Nederland in 2015-2016 een nieuwe editie met nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Vanaf deze plaats feliciteren wij Jong D.V.S. ’33 met het behalen van de finale en wensen wij hen veel succes toe in de finale tegen Jong Elinkwijk of Jong DOVO.
 

Jong D.V.S. ’33 – Jong G.V.V.V. 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 45. Yordi Grovenstein 1-0, 70. Job Kuipers 2-0, 73. Job Kuipers 3-0.
 

Opstelling Jong G.V.V.V. : Damian Ranzijn, Salaheddine Issaoui, Justin Kampert (46. Bilal Hakkam), Floriano Raho, Robert van ’t Foort, Ayoub Boubakari (28. Rob van Eem), Karen Muradov, Sjors Maas, Edwin van den Berg, (63. Dion Kroesbergen), Adil el Bissis (46. Jaouad Bakali), Adil el Ouahabi. (in het laatste kwartier werd er nog een aantal malen gewisseld, deze staan niet vermeld)

Scheidsrechter: Dick van Leeuwen

Klik hier om het verslag op de D.V.S. '33 website te lezen.