Jonge Panhuis derby prooi voor DOVO [update]

23 september 2014

In de eerste wedstrijd van de Telstar/Acerbis beloften competitie, dat is nu de juiste naam omdat de organisatoren er in zijn geslaagd deze twee sponsoren aan zich te binden, heeft Jong G.V.V.V. de punten aan de overkant van sportpark Panhuis moeten laten. In een aardige wedstrijd deden de mannen van de trainers Dragan Ristic en Moslin Adnane in de eerste helft zeker niet onder voor Jong DOVO en werd aan de thee gegaan met een 0-0 stand. Direct na de pauze trokken onze rode buren het initiatief naar zich toe en liepen ze uit naar een 3-0 eindscore, waarop niet zo heel veel af te dingen viel.

Waar de technische staf van DOVO had gekozen voor een aantal A-selectie spelers t.w. Ariën Bakkenes, Tom Gesgarz, Bas Muller, Mauro Peters, Erik van de Putte, Ruben Rentenaar en doelman Jeroen Vrolijk, deed het oefenmeester duo Ristic/Adnane uitsluitend een beroep op spelers uit de B-selectie, de A1 en een reserve doelman uit de B1. Bovendien gaven ze spelers die nog niet zo heel veel minuten hadden gemaakt in de competitie in de reserve hoofdklasse, nu de kans om hun kunnen te laten zien.

Dit op papier klassenverschil, leek in het begin van de derby al snel bewaarheid te worden. Want in het eerste kwartier oogden de jonge blauwen zeer onwennig en zette Jong DOVO volop druk op de defensie. Schoten en kopballen waren gelukkig niet nauwkeurig genoeg en daardoor ontsnapten aanvoerder Mario Hulshof en zijn mannen aan een vroege achterstand.
Na die waarschuwingen gooiden ze toch de schroom van zich af en werd het een meer dan gelijkwaardig partijtje. Sterker nog, de meeste en beste kansen waren voor de bezoekers. Vooral diepe spits Dion Kroesbergen kreeg een aantal kansen waarvan er zeker één doeltreffend afgerond had moeten worden. Maar ook de lekker fel spelende linksback Salaheddine Issaoui alsmede de pijlsnelle linkerwinger Jaouad Bakali hadden de mogelijkheden om hun ploeg aan een voorsprong te helpen. Het lukte allemaal dus net niet en daardoor was de stand na 45 minuten spelen dubbelblank.


Ook deze vrije trap van Dion Kroesbergen levert geen succes op. Foto: Jeroen van den Berg.

Direct na de thee volgde een dubbele domper voor Jong G.V.V.V. Salaheddine Issaoui blesseerde zich bij een verdedigende actie op eigen helft zodanig, dat hij met flinke bovenbeenblessure de strijd moest staken. Wat overbleef was een vrije trap in het voordeel van de gastheren, want de actie van Issaoui was door de prima leidende referee Van de Wielen beoordeeld als een overtreding. De vrije trap werd de ‘zestien’ in geslingerd en daar kon Peters geheel vrijstaand van dichtbij gemakkelijk inkoppen.


Achteraf gezien leek dat een soort van breekpunt in de wedstrijd. Want de jonge blauwen konden het niveau van het half uur voor de pauze niet meer op de kunstgrasmat leggen. Foutieve passes, verkeerde keuzes en balverlies, er werd in gegrossierd. Het was dan ook niet onlogisch dat Jong DOVO daar volop van profiteerde. Zelfs uitblinker aan G.V.V.V.-zijde, A1 doelman Damian Ranzijn, kon niet voorkomen dat Jong DOVO na ruim een uur spelen verder uitliep. Eerst pareerde de 18-jarige sluitpost met prachtige reflexen een tweetal inzetten van dichtbij, maar bij de derde rebound moest hij toch capituleren. Ook In het verdere verloop van de wedstrijd waarbij G.V.V.V. onder druk bleef staan en er slechts sporadisch onderuit kon voetballen, toonde Ranzijn zijn latente talent. Met de rust van een routinier beoordeelde hij alle schoten, kopballen en voorzetten en ook het uittrappen en uitgooien was meer dan prima verzorgd.


Verdedigen dat was de hoofdzaak wat Jong G.V.V.V. moest doen in het tweede bedrijf. Foto: Jeroen van den Berg

Net voordat zijn nog jongere collega, Dion van Toorn uit de B1, ook nog een paar speelminuten mocht maken, moest Damian toch nog voor de derde keer vissen. Of het nu een eigen doelpunt was, of dat toch Van de Putte namens Jong DOVO zijn tweede van de avond maakte, wederom viel Ranzijn niets te verwijten. Het was dan ook geheel terecht dat hij na zijn wissel van de aanwezige G.V.V.V. supporters flink wat schouderklopjes kreeg, terwijl hij zelf nog na stond te balen van de drie treffers die hij had moeten incasseren, maar waarvan geen enkele zijn schuld was. Een prima instelling en goed voorbeeld voor zijn ploeggenoten voor de volgende wedstrijd in deze beloftencompetitie.

Daarin ontvangt Jong G.V.V.V. op 21 oktober aanstaande Jong Bennekom, aanvang 20.00 uur.
   
Jong DOVO – Jong G.V.V.V. 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 47. Mauro Peters 1-0, 67. Erik van de Putte 2-0, 82. Erik van de Putte 3-0.

Gele kaarten: Paul Hulshof, 1 DOVO-speler


Opstelling Jong G.V.V.V. : Damian Ranzijn (83. Dion van Toorn), Mike Verweij, Kevin van der Linden (77. Bilal Hakkam), Robert van ’t Foort, Salaheddine Issaoui (48. Adil Ouahabi), Mario Hulshof, Paul Hulshof (77. Richard Heise), Ayoub Boubakari (60. Mohammed Issaoui), Dion Kroesbergen, Adil el Bissis (64. Bobby van de Haar), Jaouad Bakali.

Scheidsrechter: Ruud van de Wielen (Veenendaal)
Toeschouwers: 100