Onsamenhangend Jong G.V.V.V. pakt eerste punt

29 oktober 2014

Zoals de titel al aangeeft viel er vanavond zeer weinig te genieten bij de wedstrijd Jong G.V.V.V. versus Jong Bennekom. Doordat bij de thuisploeg de linies veel te ver uit elkaar speelden was het vooral in de eerste helft lange halen, snel thuis. Na de thee werd er wel wat compacter gespeeld maar dachten te veel spelers dat ze Messi waren en werden de individuele acties veel te veel doorgevoerd met heel vaak dom balverlies als gevolg.
Opponent en streekgenoot Bennekom combineerde nog wel aardig gedurende het hele duel, maar die raakten in de buurt van het vijandelijk doelgebied met de regelmaat van de klok het overzicht volledig kwijt. Daardoor waren de doelrijpe kansen voor de beide kemphanen op de vingers van een hand te tellen en daarbij stonden de beide goalies prima hun mannetje, vandaar er maar tweemaal werd gescoord, keurig verdeeld over beide partijen. Als er punten voor de uitvoering zouden moeten worden uitgedeeld, zou Jong Bennekom deze wedstrijd daarop gewonnen hebben.


Ondanks het opportunistische en onsamenhangende spelletje van de blauwe talenten leverde dat wel de beste kansen op in het eerste bedrijf. En uit een daarvan kwam de voorsprong op het scorebord. Dion Kroesbergen werd diep gestuurd en zijn lange rush eindigde met een voorzet richting Mikula Ristic die het speeltuig voor het intikken leek te hebben. Maar zijn timing kwam te laat waardoor de bal hard voorlangs het doel ging. Aan de andere kant van de zestien kon deze harde lage voorzet ongehinderd worden opgepikt door Karen Marudov die op zijn beurt de doorgelopen Kroesbergen bediende. En voor hem was het een koud kunstje om van dichtbij de 1-0 te laten aantekenen. Naast een schot van Ristic, die van de lijn af kon worden gekopt en een gat in de lucht van diezelfde speler op een slim aangeven balletje van Ryan Holman, gebeurde er verder niets voor het doel van Bennekom.

Ook G.V.V.V. goalie Damian Ranzijn hoefde nauwelijks in actie te komen, maar als dat toch het geval was deed de jonge A1-speler dat met veel verve. Vooral het inschatten van hoge voorzetten en het klemvast pakken daarvan ging hem prima af. Des te jammer voor hem was, dat eigenlijk z’n enige foutje, ook de gelijkmaker opleverde. Dat gebeurde vijf minuten na rust. Een afstandsschot kon hij niet klemvast pakken en de rebound werd van dichtbij binnen geschoten.
In het verdere verloop van het tweede bedrijf was Bennekom optisch sterker en kreeg het een paar halve kansen en ontstonden er in de slotfase een paar paniek en/of klutssituaties in de G.V.V.V. defensie, met voor hen een gelukkige afloop. Dit had alles te maken met het feit dat de thuisploeg eerst met tien, en niet veel later zelfs met negen man Bennekom van zich af moest zien te houden. Want gele kaarten leveren vijf minuten tijdstraf op in deze competitie en die kregen Raho en Van de Berg voorgehouden van de prima leidende referee Ed Meulenbroek.

Aan de andere kant hadden Mikula Ristic, Jaouad Bakali en Karen Muradov met de spaarzame uitvallen ook nog kans om hun team naar een voorsprong te schieten. Gelukkig voor Bennekom gebeurde dat niet, want dat zou echt teveel van het goede zijn geweest.
Hopelijk is deze wedstrijd voor Jong G.V.V.V. en haar staf een goede leerschool geweest, zodat ze op 18 november aanstaande, wanneer de volgende wedstrijd, uit tegen Jong SDV Barneveld op het programma staat, wat beter beslagen ten ijs zullen komen.     


Jong G.V.V.V. – Jong Bennekom 1-1 (1-0)

Scoreverloop: 22. Dion Kroesbergen 1-0, 50. Haouat 1-1

Gele kaarten: 81. Floriano Raho, 84. Edwin van de Berg (G.V.V.V.)

Opstelling Jong G.V.V.V. : Damian Ranzijn (76. Dion van Toorn), Salaheddine Issaoui (46. Edwin van de Berg), Floriano Raho, Jos Henken (76. Salaheddine Issaoui), Robert van ’t Foort (71. Rob van Eem), Sjors Maas (46. Bilal Hakkam), Dion Kroesbergen (30. Jerry Cleofa), Ryan Holman (46. Mario Hulshof), Mikula Ristic, Jaouad Bakali, Karen Muradov (71. Thomas Bruijnzeels).
 

Scheidsrechter: Ed Meulenbroek.
Toeschouwers: 75