Panhuis derby, versie Jong DOVO – Jong G.V.V.V.

21 september 2014

Aanstaande dinsdagavond gaat de (vernieuwde) Beloften Competitie Midden Nederland weer  van start. Enkele jaren geleden was dit een initiatief van FC Utrecht, dat werd omarmt door diverse regioclubs, waaronder de onze. Door gewijzigde omstandigheden en geldgebrek bij deze BVO moesten zij de brui geven aan de organisatie daarvan.

Sjaak van den Helder, toenmalig technisch manager van v.v. De Meern, vond het zonde als dit mooie, maar bovenal zeer nuttige initiatief ter ziele zou gaan. Daarom nam hij namens v.v. De Meern de organisatie over en bleef deze competitie een langer leven beschoren.
Van den Helder en v.v. De Meern gingen in januari van dit jaar met wat meningsverschillen uit elkaar, maar dat belette de inwoner van Lienden niet, om de beloften competitie van vorig seizoen ook weer tot een goed einde te brengen, waarvoor natuurlijk hulde, maar een nieuwe jaargang zat er wat hem betreft niet in.

Goede raad bleek uiteindelijk niet zo duur, want de meeste van de al deelnemende teams vonden dat een voortzetting van dit in de voorgaande jaren zijn nut al bewijzende opleidingstraject er moest komen. Daarom werden de koppen bij elkaar gestoken en is er met vereende krachten gewerkt aan een nieuwe editie, die zelfs met de voetbalverenigingen USV Hercules, Houten, DVS ’33, Hoogland en SDV Barneveld een uitbreiding kreeg naar twaalf stuks. Alleen ARC haakte af. Mede vanwege het grote aantal deelnemers is uit praktische overwegingen gekozen voor een opzet van drie regionale poules met ieder vier deelnemers. Die spelen een volledig programma, dus een uit- en een thuiswedstrijd tegen de andere poulegenoten, met aan het einde, als de eindstand in de drie poules is bepaald, een halve finale en finale.
Klik hier voor verdere informatie over spelregels, speeldata, indelingen etc. in een artikel wat we al eerder plaatsten op de website.

Jong G.V.V.V., ook dit jaar weer onder leiding van B-selectie trainer Dragan Ristic, die wordt bijgestaan door Moslin Adnane, verzorger Arend Buitenhuis en de regelneven Jan van den Berg en Wim den Hartog, werd vorig seizoen winnaar van deze belofte competitie en wonnen daarmee een rondleiding in het stadion van FC Utrecht en een diner voor 30 personen.
Ze deden dat door in zeven duels ongeslagen te blijven en daaruit 15 punten te peuren met een doelsaldo van 14-6. Een knappe prestatie van de jonge talenten van onze club. Zeker als je weet dat Jong G.V.V.V. toen hoofdzakelijk werd samengesteld uit spelers uit de B-selectie (die voldeden aan de leeftijdsnorm uiteraard), aangevuld met spelers uit de A1. En in sommige wedstrijden waren er zelfs B1-junioren vertegenwoordigd.

In tegenstelling tot vorig seizoen heeft de A-selectie nu wel een viertal spelers die aan de leeftijdsnorm voldoen te weten: Fathi Ben Ahmed, Ismail Ouaddouh, Jos Henken en Mikula Ristic. Het is dus de vraag of één of meerderen van hen, eventueel aangevuld met een aantal (max. 3) dispensatie spelers uit de A-selectie komende dinsdagavond acte de presence zullen geven wanneer dus het eerste duel van deze nieuwe jaargang zal gaan plaatsvinden. Gezien het bekerduel van G.V.V.V. tegen JVC Cuijk woensdagavond is de kans daarop waarschijnlijk niet zo heel groot, maar natuurlijk zal er in goed overleg met de staf van de A-selectie daarover een besluit worden genomen.

De eerste wedstrijd poule wedstrijd, op dinsdagavond 23 september aanstaande, van Jong G.V.V.V. wordt een herhaling van zetten. Want vorig seizoen sloten de mannen van Dragan Ristic deze belofte competitie af met een ontmoeting tegen de talenten van onze rode buren. Op de blauwe zijde van het Panhuis, zouden de bezoekers moeten winnen om er met de titel vandoor te gaan. Jong DOVO had toen uit zes ontmoetingen 11 punten behaald en met de drie winstpunten zouden ze Jong G.V.V.V. evenaren en op basis van het onderlinge resultaat zelfs met de hoogste eer gaan strijken.
Zover lieten de Blauwen het niet komen. In een wedstrijd waarin de thuisploeg dominant was, slaagden ze er niet in om dat in de score tot uitdrukking te brengen. Maar in de defensie gaven ze ook zo goed als niets weg en dus bleef de score dubbelblank met Jong G.V.V.V. als uiteindelijke koploper in de Beloften Competitie Midden Nederland.

Nu dus nieuwe ronden, nieuwe kansen, met waarschijnlijk aan beide kanten ook weer nieuwe aanstormende talenten die zich in de kijker willen spelen en hun krachten willen meten met de diverse leeftijdgenoten van de andere deelnemende clubs. Uiteraard is trainen heel belangrijk om alle voetbalvaardigheden te verbeteren, maar in wedstrijdsituaties moet het geleerde in de praktijk worden gebracht en daarom is deze competitie een mooie graadmeter voor de ontwikkeling van de jonge talenten. Natuurlijk gaat iedere speler het veld in om te winnen, want dat is nu eenmaal het doel van ieder spelletje. Maar de lessen die uit puntverlies of een verliespartij kunnen worden gehaald zijn misschien nog wel van meer importantie, en ook daar is de opzet van deze competitie voor bedoeld.

De Panhuis derby Jong DOVO – Jong G.V.V.V. staat onder leiding van een arbitraal trio dat is gerekruteerd uit de talentenklas van de KNVB, die ook weer zo welwillend waren om de medewerking aan deze competitie te continueren. Dus ook de jonge fluitisten en vlaggers krijgen hiermee de kans zich te bekwamen in het leiden van wedstrijden. Voor de beide organisaties dus een win-win situatie.
Aanvang op de rode zijde van het sportpark Panhuis is 20.00 uur.