[UPDATE] Jong G.V.V.V. verslaat Jong DOVO: 3-0

18 maart 2015

Jong G.V.V.V. heeft vanavond goede zaken gedaan in de strijd om een plek in de halve finale van de beloftencompetitie door buurman Jong DOVO met 3-0 te verslaan.
 

Jong G.V.V.V. was zich terdege ervan bewust dat deze wedstrijd gewonnen moest worden om nog kans te maken op de tweede plaats, omdat Jong DOVO al groepswinnaar was. Zonder dat zij ook deze wedstrijd gebruik konden maken van leeftijdsgerechtigde spelers en/of dispensatie van de A-selectie omdat deze moesten spelen in Akersloot bij S.V. Meervogels ’31 voor de districtsbeker. Daar kwam nog als extra handicap bij dat de jongens uit de A1 ook niet beschikbaar waren omdat trainer Dick van de Steeg met z’n groep een training moest geven in het kader van zijn trainersopleiding op hetzelfde tijdstip. Kortom een uitgangssituatie voor deze belangrijke ‘Jonge Panhuis derby’ die dus op voorhand best wat haken en ogen had.
 

De wedstrijd begon aanvallend van G.V.V.V.-zijde en er werd gelijk druk gezet op de defensie van onze rooie buren. Dat leverde in de 3de minuut goed doorgaan van Dion Kroesbergen op met een strakke lage voorzet, die net gemist werd door inglijdende Adil el Ouahabi.

Naarmate de eerste helft vorderde, werd het spel aan beide kanten onrustig met veel balverlies en dat alles leverde weinig tot geen doelkansen op.

Toch werd het In de 25ste minuut 1-0 door aanvoerder Floriano Raho. Karin Muradov werd op snelheid aangespeeld, ging goed door en bereikte z’n captain precies op tijd die simpel kon binnen tikken. De voorsprong werd tot aan de rust geen geweld meer aangedaan.

 

Salaheddine Issaoui probeert de bal van de DOVO-aanvaller weg te tikken. Foto: Jeroen van den Berg

                             

In de tweede helft werd de draad van het begin van het eerste bedrijf direct opgepakt door gelijk weer gas te geven richting vijandelijk doel. En dit resulteerde al spoedig in de uitbreiding van de voorsprong. Want slechts drie minuten na de aftrap ontdeed Karen Muradov zich van zijn tegenstander en produceerde een scherpe voorzet die eerst nog werd gemist Adil el Ouahabi, maar daarna in paniek door Mike Schoeman achter zijn eigen doelman Koen Hagelstein werd gewerkt. Een mooie opsteker zo direct na de thee voor de Jonge Blauwen.


Niet veel later moest goalie Edwin van der Klift zijn kunnen tonen, want een schot van invaller Tim Boogers werd van richting veranderd, maar zijn reactie was formidabel. Bijna gelijk daarop plaatste Jong G.V.V.V. een messcherpe counter die de bal via Robert van ’t Foort en Dion Kroesbergen voor de voeten van Edwin van den Berg bracht, die op zijn beurt heel beheerst zijn ploeg op een 3-0 voorsprong zette en tevens op rozen, want zo’n comfortabele voorsprong mag natuurlijk nooit meer weggegeven worden. En dat lukte uiteindelijk ook, maar voordien moest sluitpost Edwin van der Klift nog wel redding brengen op een indirecte vrije trap van een van de buren.


Karen Muradov is net te laat met zijn tackle. Foto: Jeroen van den Berg 


Jong DOVO probeerde in het restant van de derby nog wel de eer te redden, maar gevaar konden ze eigenlijk niet meer creëren. Daardoor ontstond er nogal wat ruimte en daar profiteerde invaller Adil el Bissis nog bijna van, want acht minuten voor sluitingstijd belandde een fraai schot van hem nog op de lat.
Al met al dus een prima en dik verdiende sportieve revanche van de mannen van het trainersduo Dragan Ristic en Moslin Adnane voor de eerder geleden 3-0 nederlaag aan de overkant van het sportpark Panhuis. Maar nog belangrijker is dat die overwinning goede perspectieven biedt om als beste tweede te eindigen en zich daarmee te plaatsen voor de halve finale van deze Acerbis/Telstar beloften competitie die op dinsdagavond 7 april is ingepland.


Zekerheid daarover moet komen van wedstrijd coördinator Loek Budding die hedenavond nog niet alle uitslagen binnen had en tevens meldde dat er niet één maar twee wedstijden nog op een later tijdstip zouden moeten worden gespeeld. Zodra die binnen zijn melden wij u direct of Jong G.V.V.V. in haar missie is geslaagd.

Jong G.V.V.V. – Jong DOVO 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 25. Floriano Raho 1-0, 48. Mike Schoeman 2-0 (eigen doelpunt), 63. Edwin van den Berg 3-0.

 

Opstelling Jong G.V.V.V. : Edwin van der Klift, Salaheddine Issaoui, Jeroen den Hartog (46. Robert van ’t Foort), Ayoub Boubakari (60. Adil el Bissis), Dion Kroesbergen, Jaouad Bakali, Adil el Ouahabi (76. Mario Hulshof), Edwin van den Berg, Billal Hakkam (76. Paul Hulshof), Karen Muradov, Floriano Raho.

 

Scheidsrechter: Mevr. S. Shukrula (Alkmaar)


Eindstand poule regio oost:

  Gespeeld W G V Punten Voor Tegen +/-
DOVO 6 4 1 1 13 10 6 4
G.V.V.V. 6 3 1 2 10 12 6 6
SDVB 6 3 1 2 10 9 8 1
Bennekom 6 0 1 5 1 6 17 -11