Vooruitblik Jong DVS ’33 – Jong G.V.V.V.

2 april 2015

Aanstaande dinsdagavond 7 april spelen de jonge voetbaltalenten uit Ermelo en Veenendaal om een plaats in de finale van de Acerbis/Telstar Beloften Competitie. Doordat D(oor) V(ereniging) S(terk) als beste poulewinnaar, van de drie poules, naar voren kwam hebben zij, het in de reglementen bepaalde, thuisvoordeel. Op het DVS ’33 sportpark, gelegen aan de Sportlaan 27 te Ermelo zal de bal op de kunstgrasmat om 20.00 uur gaan rollen.

In de wandelgangen op het sportpark Panhuis hebben we al vernomen dat de jongemannen van het trainersduo Dragan Ristic en Moslin Adnane er erg veel zin in hebben om deze eenmalige halve finale te spelen. Daarmee krijgen ze dus een kans om de vorig seizoen veroverde titel in deze Beloften Competitie te prolongeren.

Dat er veel elan is binnen de spelersgroep en de staf om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen is uiteraard een goed begin. Maar er zal daarnaast heel veel voetbalvernuft en bezieling moeten getoond om deze missie tot een goed einde brengen, want Jong DVS ’33 is niet voor niets de overall winnaar van de twaalf deelnemende ploegen.

De jonge pupillen van trainer Jan Veldhuizen en assistent John Kamphuis, die ook het tot nu toe zeer succesvolle vlaggenschip van de Ermeloërs onder hun hoede hebben - want zij zijn kampioenskandidaat in de hoofdklasse C - verloren slechts één wedstrijd van de zes. En dat verlies tegen Huizen was ook nog eens minimaal (1-0). Daarenboven kan Jong DVS ’33 ook nog eens een prachtig doelsaldo overleggen van 22-8, en profiteren ze van de jeugdige talenten die zich een al ruimschoots hebben bewezen in het eerste elftal van DVS ’33. Want Daniel van Warven (20), Mike Ahrends (22) en Jorran van Santen (19) speelden al respectievelijk 20x, 20x en 16x mee bij de koploper. Of deze drie begaafde voetballers ook dinsdagavond deel uit zullen maken van Jong DVS ’33 is de vraag, want er staat zaterdag 11 april een wellicht cruciaal thuisduel te wachten met naaste concurrent en voormalig topklasser Excelsior ’31.  Van de 48-jarige coach Jan Veldhuizen weten we dat hij, vooral de laatste jaren, het succes aan z’n kont heeft hangen. De geboren Lunteraan was in het verleden in dienst bij, Beatrix, SDS ’55, Blauw Geel ’55, FC Lienden en Hercules. Vooral voor zijn tweejarige periode bij het Utrechtse Hercules kreeg Veldhuizen terecht veel lof toegezwaaid. Want hij leidde deze ‘oude dame’ in die periode van de eerste- naar de topklasse. En uit die tijd kennen we Jan Veldhuzien ook, want met zijn toenmalige ploeg speelde hij een aantal keren op het sportpark Panhuis en waren ze ook deelnemer aan het Vallei & Rijn toernooi. Die contacten waren dermate goed dat het vlaggenschip van DVS ’33 in de komende maand augustus deelnemer zal zijn aan de vierde editie van dit ondertussen al aardig fameus geworden toernooi. En wellicht mag zijn geel-zwarte formatie zich dan wel topklasser noemen en poetst trainer Veldhuizen zijn toch al mooie CV daar nog eens extra mee op.

Er mag dus gerust worden gesteld dat onze Jonge Blauwen een meer dan pittige opgave staat te wachten om zich te kwalificeren voor de finale. Maar met geloof in eigen kunnen, zoals een strofe uit het clublied van G.V.V.V. luidt, moet in ieder geval worden gestart en dan maar kijken of het schip al dan niet zal stranden.
Voor Moslin Adane is het te hopen dat hij een fantastische generale repetitie aan zijn ogen voorbij ziet trekken, want deze oud-eerste elftalspeler moet op 14 april examen doen voor het diploma trainer-coach 3 en winst zal hem hoogstwaarschijnlijk een goede boost geven om dat papiertje in z’n bezit te krijgen.

Heeft u komende dinsdagavond geen bezette agenda en wilt u een mogelijk spannend potje jonge talenten voetbal zien dan bent u van harte uitgenodigd om onze Jonge G.V.V.V.-ers te komen ondersteunen in Ermelo, zij zullen dit zonder meer heel erg waarderen.

De andere halve finale Jong Elinkwijk – Jong DOVO wordt, zover wij nu weten, pas op 14 april gespeeld. Er zal dus moeten worden afgewacht wie Jong DVS ’33 of Jong G.V.V.V. in de finale op 21 april zal gaan treffen.
 

Eindstand poule regio oost:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

DOVO

6

4

1

1

13

10

6

4

G.V.V.V.

6

3

1

2

10

12

6

6

SDVB

6

3

1

2

10

9

8

1

Bennekom

6

0

1

5

1

6

17

-11


Eindstand poule regio Midden

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

 

DVS ‘33

6

5

0

1

15

22

8

14

 

IJsselmeervogels

6

2

2

2

8

17

17

0

 

Huizen

6

2

1

3

7

12

18

-6

 

Hoogland

6

1

1

4

4

15

23

-8

 


Eindstand poule regio West

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Elinkwijk

6

5

0

1

15

18

9

9

Hercules

6

2

2

2

8

13

10

3

De Meern

6

2

1

3

7

11

16

-5

Houten

6

1

1

4

4

10

17

-7