Vooruitblik Jong G.V.V.V. – Jong Bennekom

23 oktober 2014

Deze wedstrijd in de Telstar/Acerbis beloften competitie regio Oost moest door bekerverplichtingen van de talenten van Bennekom een week worden opgeschoven en zal daarom komende dinsdagavond, 28 oktober, gaan plaatsvinden. Aanvang 20.00 uur.
Beide opponenten verloren hun eerste wedstrijd in deze nieuwe jaargang en zullen er dus op gebrand zijn om de eerste punten te gaan veroveren.


Jong G.V.V.V. onder leiding van het coachduo Dragan Ristic en Moslin Adnane, beiden oud-spelers van het vlaggenschip van onze vereniging, zullen net als de vorige keer toen de ‘kleine Panhuis’ derby plaatsvond, hoogstwaarschijnlijk een beroep moeten doen op speelgerechtigde spelers uit de B-selectie, aangevuld met A1-, en eventueel B1-junioren.
U snapt natuurlijk dat dit alles te maken heeft met de bekerkraker van de avond daarop, G.V.V.V. versus AZ Alkmaar. Want je mag veronderstellen dat hoofdcoach Erik Assink er de voorkeur aan geeft om de A-selectie zo compleet mogelijk tot zijn beschikking te hebben. Daarom zullen er dus hoogstwaarschijnlijk geen dispensatie spelers en/of leeftijdsgerechtigden uit de A-selectie worden overgeheveld naar Jong G.V.V.V.

Daar is niets mis mee, want deze beloftecompetitie is natuurlijk ook bedoeld om de jonge voetballers te confronteren met meer weerstand en een grotere handelingssnelheid, dan dat zij mogelijk gewend zijn in hun competitie. Die vlieger gaat hoogstwaarschijnlijk zeker op voor de junioren die deel uit gaan maken van keurkorps van Ristic & Adnane. Voor hen dus een mooie kans om te laten zien wat ze huis hebben, zeker in combinatie met de andere jonkies die al wat meer ervaring hebben door het spelen in de reserve hoofdklasse met G.V.V.V. 2.
Hoewel de opzet van deze competitie primair de Olympische gedachte volgt, meedoen is belangrijker dan winnen, zullen de jonge blauwen vast de wei in worden gestuurd met de opdracht om bij deze eerste thuiswedstrijd de punten in eigen huis te houden.

Ook het arbitrale trio wordt gerekruteerd uit de talentenklas van de KNVB, zodat ook zij op een redelijk niveau ervaring op kunnen doen in het leiden van wedstrijden. Op het moment van schrijven hadden we nog geen aanstellingen ontvangen welk trio dit duel zou gaan leiden.

Voorgaande uitslagen:
Jong Bennekom – Jong SDV Barneveld 2-3
Jong DOVO – Jong G.V.V.V. 3-0
Jong SDV Barneveld – Jong DOVO 0-1