Vooruitblik op de ‘Jonge Panhuis derby’

14 maart 2015

Aanstaande dinsdagavond, 17 maart, staan de laatste poulewedstrijden in de Acerbis/Telstar Beloften op de programmarol m.u.v. van één duel dat is verschoven naar een week later. Dat betekent dat de definitieve poule eindstanden worden bepaald en daarmee welke vier beloften teams zich gaan plaatsen voor de halve finale op 7 april aanstaande.

In de voorgaande vijf wedstrijdronden hebben al drie beloftenteams zich baas boven baas getoond en zich geplaatst voor deze halve finale. Dat zijn DOVO, DVS ’33 en Elinkwijk. De laatste poule wedstrijden gaan dus een beslissing brengen welk team zich als beste tweede gaat plaatsen om het kwartet volledig te maken. Dat zal in eerste instantie worden bepaald door het aantal behaalde wedstrijdpunten en bij eventueel gelijk eindigen daarin zal het doelsaldo bepalend zijn. Kortom spanning te over, want er staan maar liefst vijf kandidaten te trappelen om deze felbegeerde positie te veroveren.

Een van die kandidaten zijn onze eigen ‘jonkies’ zoals u kunt hieronder zelf kunt constateren. En daaruit wordt ook meteen duidelijk dat voor de mannen/jongens van de trainers Dragan Ristic en Moslin Adnane er maar één opdracht van toepassing is, en dat is winst, en dan nog blijft het afwachten wat de resultaten worden op de andere velden.
Onze jonge blauwe beloften zullen het dus moeten opnemen tegen de rode talenten van de overkant van het sportpark Panhuis die al poulewinnaar zijn, ofwel Jong G.V.V.V. versus Jong DOVO.
Aan de overzijde van de Verlengde Sportlaan verloren de jonge blauwen in september van het vorig jaar met 3-0 en zij hebben daarom nu de kans om zich te revancheren en mogelijk een halve finale plaats af te dwingen en daarmee in de voetsporen te treden van de prestaties die Jong G.V.V.V. vorig seizoen behaalde. Want toen wonnen onze beloften deze competitie.

Net als in alle eerdere gespeelde wedstrijden dit seizoen zal hoogstwaarschijnlijk geen beroep kunnen worden gedaan op dispensatie spelers uit de A-selectie en/of qua leeftijd, speelgerechtigde daarvan. Want ons vlaggenschip speelt op diezelfde avond de derde KO-ronde van de districtsbeker West I in Akersloot tegen S.V. Meervogels ’31 en daarbij zal coach Erik Assink graag een ruime keuze willen hebben uit de spelers van de A-selectie.
Jong G.V.V.V. zal de winst opdracht dan ook uit moeten voeren met spelers uit de B-selectie, A1 en/of B1.
 

Vanaf deze plaats wensen wij het trainersduo Dragan Ristic & Moslin Adnane en hun blauwe discipelen heel veel succes toe in deze missie en hopen uiteraard dat deze zal gaan slagen.

Deze Jonge Panhuis derby zal onder leiding staan van Mevr. S. Shukrula (Alkmaar) die zal worden geassisteerd door Dhr. R. Metsemakers en Dhr. M. Baloochi (beide uit Heemskerk). Dit arbitrale trio maakt deel uit van de talentenklas van de KNVB en zij worden gecoacht door Mevr. A.M. Boekweit – Peters (Harmelen) en begeleid door Dhr. T. de Gast (Vianen).


Poulestand regio Oost

 

Gespeeld

w

g

v

punten

voor

tegen

DOVO

5

4

1

0

13

10

3

G.V.V.V.

5

2

1

2

7

9

6

SDVB

5

2

1

2

7

5

8

Bennekom

5

0

1

4

1

6

13


Laatste poule wedstrijden 17 maart: G.V.V.V. – DOVO en SDVB – Bennekom
 
Poulestand regio Midden

 

Gespeeld

w

g

v

punten

voor

tegen

DVS ‘33

5

4

0

1

12

17

6

IJsselmeervogels

5

2

1

2

7

12

12

Huizen

5

2

1

2

7

10

13

Hoogland

5

1

0

4

3

10

18


Laatste poule wedstrijden 17 maart: Hoogland – IJsselmeervogels en DVS ’33 – Huizen

 
Poulestand regio West

 

Gespeeld

w

g

v

punten

voor

tegen

Elinkwijk

5

4

0

1

12

16

8

Hercules

5

2

2

1

8

12

8

De Meern

5

1

1

3

4

9

15

Houten

5

1

1

3

4

9

15

 

Laatste poule wedstrijden17 maart: De Meern – Hercules en 24 maart: Elinkwijk - Houten