A1-junior Danny Stomphorst matchwinnaar voor Jong G.V.V.V. (Update)

4 november 2015

In een tactisch schaakspel wat zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde waren de kansen erg schaars. Maar toch slaagde de ploeg van de trainers Dick van de Steeg en Moslin Adnane erin om de winst in eigen huis te houden en daarmee de koppositie in de beloften competitie Midden Nederland te verstevigen. Danny Stomphorst, topscoorder van het A1-team, toonde opnieuw zijn tor instinct. Want net als in het eerste duel tegen Jong DOVO (1-2) kwam zijn naam op het wedstrijdformulier als doelpuntenmaker, alleen was zijn treffer nu, na een klein half uur spelen, de enige in de negentig minuten speeltijd tussen Jong G.V.V.V. en Jong Bennekom.

Bennekom dat in het eerste duel van deze competitie flink op de botten had gehad van SDVB (0-6), wat mede werd veroorzaakt doordat er toen weinig tot geen A-selectie spelers beschikbaar waren, kwam nu wel gewapend naar Veenendaal. Want in de wit-rood gestreepte formatie waren een zestal spelers opgenomen die al diverse duels in Bennekom 1 hebben gespeeld.
Ook Jong G.V.V.V. had in de personen van Johan Jansen, Laurens van der Voort en Rob van Eem spelers in de gelederen met vlaggenschip ervaring, waarbij doelman Jansen de enige dispensatie speler was in het team met een gemiddelde leeftijd van 19,6 jaar.

Van meet af aan werd duidelijk dat mogelijkheden, doelpogingen en echte kansen deze wedstrijd niet zouden gaan bepalen. Want in het redelijke hoge tempo wat beide teams hanteerden, slopen nogal wat foutjes in keuzes, passes en voorzetten. Prima intenties overigens van de beide kemphanen, maar de nauwkeurigheid liet te wensen over. Het spel verplaatste zich eigenlijk van de ene zestienmeter naar de andere en daarna weer retour. Een tactisch schaakspel op het middenveld dus en daar kwam na de thee ook nauwelijks verandering in.

Over het gehele duel gezien stond het 7-7, en dan bedoelen we notities in het kladblok van uw verslaggever, die voor mogelijk gevaar en/of dreiging stonden. Twee van die zeven voor de bezoekers kwamen daarbij dan eigenlijk nog op naam van Bilal Hakkam en Kevin van der Linden die met te korte terugspeelballen keeper Johan Jansen bijna in verlegenheid brachten. Maar de sluitpost van het keurkorps loste beide situaties al voetballend uitstekend op.

Uiteindelijke viel die verhouding toch uit in het voordeel van de gastheren. Want de nog openstaande notitie leverde het winnende doelpunt op. Ter hoogte van de dug-out ontstond enige twijfel wie er een ingooi mocht gaan nemen. Salaheddine Issaoui was er als de kippen bij om die voor zijn rekening te nemen, scheidsrechter Bakker vond zijn beslissing goed, en met een verre inworp zette hij Danny Stomphorst aan het werk en verraste daarmee de Bennekomse defensie die daar geen rekening mee had gehouden. De aanname van de 17-jarige spits was prima en ook zijn dribbel richting punt zestienmeter. Met een schot in de verre hoek verdween de bal tegen het zijnet en kwam de 1-0 tevoorschijn op het scorebord. De verder uitstekende Bennekommer sluitpost leek hierbij niet helemaal vrijuit te gaan, maar geen enkele blauwe natuurlijk die daarom maalde.

Al met al was het voor de toeschouwers geen geweldig hoogstaande wedstrijd om naar te kijken, maar de coaches Van de Steeg en Adnane zagen hun vooropgezette uitleg geheel uitkomen en waren zeer verheugd dat hun pupillen dat uitstekend hadden opgepakt. Want met de achterstand schakelde Bennekom in de tweede helft over van een 4-4-2 naar een 4-3-3 systeem. En zonder dat er van de bank af aanwijzingen volgden pakte het elftal die wijziging in systeem prima op.
Naast de echte winst was dat voor de trainers nog veel meer winst, want juist dit soort wedstrijden is een goede leerschool voor de jonge talenten. Kortom complimenten van de trainers voor deze groep, maar dat zal ongetwijfeld in de nabespreking al ter berde zijn gebracht.

Op dinsdagavond 24 november aanstaande gaat Jong G.V.V.V. haar leidende positie verdedigen in Barneveld, want aldaar zal men om 20.00 uur in het strijdperk gaan treden tegen Jong SDVB.

Jong G.V.V.V. – Jong Bennekom 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 28. Danny Stomphorst 1-0

Opstelling Jong G.V.V.V. : Johan Jansen, Daimy Rijnsburger (46. Justin Kampert), Patrick Paschedag (46. Kevin van der Linden), Laurens van der Voort (75. Daimy Rijnsburger), Bilal Hakkam, Rob van Eem, Salaheddine Issaoui (75. Karen Muradov), Rida Rakraki (46. Amine Benncar), Danny Stomphorst, Ayoub Boubakari, Karen Muradov (46. Bobby van de Haar).

Scheidsrechter: André Bakker (Barneveld).
Toeschouwers: 75  
 

Stand poule regio oost:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong G.V.V.V.

2

2

0

0

6

3

1

2

Jong SDVB

2

1

0

1

3

6

3

3

Jong DOVO

2

1

0

1

3

4

2

2

Jong Bennekom

2

0

0

2

0

0

7

-7