Beloftencompetitie Midden Nederland '15 - '16

21 augustus 2015
Ook dit seizoen wordt er een Beloftencompetitie gespeeld. Waar in het verleden Sjaak van den Helder (toen nog verbonden aan De Meern) initiatiefnemer was, maar die om hem moverende redenen afhaakte, hadden het afgelopen seizoen aantal eerder deelnemende verenigingen de koppen bijeen gestoken om die competitie voort te zetten. Omdat alle toen deelnemende ploegen het zonde zouden vinden als die competitie ter ziele zou gaan, want het was en is een meer dan uitstekend opleidingstraject voor de jonge talenten van de diverse voetbalclubs.
Hierbij was Loek Budding (bestuurslid Voetbal Technische Zaken) zeer nauw betrokken namens G.V.V.V. In deze nieuwe editie is Loek zelfs 'kartrekker' geworden, en In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om deze competitie vorm te geven en komt er dan ook een editie 2015 - 2016.
 
De Beloftencompetitie Midden Nederland kent dit seizoen eenzelfde opzet als de vorige keer. Er wordt nu door 12 teams gespeeld in drie regionale poules (Midden, Oost en West). Iedere regio heeft vier ploegen die een complete competitie afwerken. In totaal per club dus altijd minimaal 6 wedstrijden. De winnaars  van de drie poules en de beste nummer 2 spelen een halve finale en finale via het knock out systeem. Voor de halve- en finale geldt dat er direct na de reguliere speeltijd penalty’s komen om de winnaar vast te stellen.
 
De KNVB heeft weer haar medewerking toegezegd om jonge talentvolle arbitrale trio’s deze wedstrijden te laten fluiten. Hiervoor heeft de bond helaas geen garantie kunnen geven, dus het kan zijn dat de thuisspelende club verantwoordelijk wordt voor de aanstelling van een scheidsrechter en de linesman clubgebonden zijn.

Waar Jong G.V.V.V. in het seizoen '13-'14 winnaar was van deze competitie, bereikten zij afgelopen jaargang nog wel de halve finale als de beste nummer twee, maar legden ze het daarin (3-0) af tegen de latere winnaar Jong DVS '33. De Ermeloers versloegen na een 3-3 eindstand buurman Jong DOVO via strafschoppen (5-4). Dubbel feest dus op de Veluwe want het vlaggenschip van DVS '33 promoveerde via een kampioenschap naar de zaterdag topklasse en is dit seizoen tweemaal tegenstander van ons eerste elftal.
 
Deelnemers aan de editie '15-'16
West: De Meern - Elinkwijk - Herules - Houten
Midden: DVS '33 - Hoogland - Huizen - IJsselmeervogels
Oost: Bennekom - DOVO - G.V.V.V. - SDVB
 
De Beloften van G.V.V.V. spelen op 29 september hun eerste wedstrijd uit tegen DOVO. Voor de overige wedstrijden klik op de agenda
 
Reglementen
De wedstrijden worden gespeeld op dinsdagavond om 20.00 uur, tenzij onderling een ander tijdstip wordt overeengekomen. De wedstrijden worden op het hoofdveld gespeeld. Slechts bij hoge uitzondering wordt hiervan afgeweken. Ook het spelen op kunstgras is toegestaan. De wedstrijdduur bedraagt 2 x 45 minuten met een maximale pauze van 15 minuten.
 
Omvang selecties: Selecties bestaan uit maximaal 16 spelers. Van deze selectie moeten minimaal 13 spelers jonger zijn dan 23, (2 veldspelers en 1 doelman mogen ouder zijn dan 23) d.w.z. dat zij geboren moeten zijn na 1 januari 1993. 
Gedurende de wedstrijd mogen alle spelers ingezet worden. Spelers, die ingewisseld zijn, mogen als speler terugkeren (max. 2 spelers).
 
Eindstand in de poule: Voor de eindstand in de poule is bepalend: 1. Aantal punten; indien gelijk dan, 2. Doelsaldo; indien nog gelijk dan, 3. Doelpunten voor; indien nog gelijk dan, 4. Onderling resultaat volgens Europa cup wedstrijden.
 
Bepalen beste nummer 2: Het team welke de meeste punten heeft gehaald wordt de beste nummer 2 en plaats zich als vierde club voor de halve finales. Indien, om wat voor reden dan ook, voor 1 april 2016 in één of meerdere regionale poules geen volledig competitie is afgewerkt is de stand van dat moment bepalend welk team de beste nummer 2 is. Indien meerdere clubs in punten gelijk eindigen, bepaald het doelsaldo. Mocht dit ook niet beslissend zijn dan is het aantal gescoorde doelpunten bepalend.
 
Halve finale: De regio welke twee teams leveren starten met een uitwedstrijd, waarbij het tweede team tegen het beste eerste team gaat spelen uit de andere poules. (criteria beste nummer één in een poule zie bepalen beste nummer 2).
 
Finale: De winnaars uit de halve finale spelen de finale. Het thuisvoordeel is voor het team welke in de halve finale een uitwedstrijd heeft gespeeld. Hebben beide halve finalisten een uitwedstrijd gespeeld is dit voordeel voor de nummer 1 uit de oorspronkelijke poule.
 
Zijn de beide winnaars van de halve finale een thuis spelend team in de halve finale geweest dan is het thuisvoordeel van de finale voor het team welke in de reguliere competitie is gekwalificeerd als beste poulewinnaar, zie bepalen beste nummer 2.
 
Speeldata
Wedstrijddag Datum
1. 29 september 2015
2. 27 oktober 2015
3. 24 november 2015
4. 22 december 2015
Winterstop  
5. 9 februari 2016
6. 1 maart 2016
Halve finale 29 maart 2016
Finale 19 april 2016
 
Op 19 april 2016 is de finale. Tevens zal op deze dag direct na afloop de prijsuitreiking plaats vinden aan de winnaar  in het bijzijn van de afvaardiging deelnemende teams.