Dames 1 wint en stijgt op de ranglijst

1 mei 2016
Wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van de Dames G.V.V.V. 1 uit tegen SVMM 1 op 30 april 2016.

Terwijl de luxe bus van de heren van het eerste van G.V.V.V. op weg was naar Katwijk om daar de zeer welkome en nodige drie punten in te laden en mee terug te nemen naar Veenendaal (proficiat heren!), gingen de dames van het eerste van G.V.V.V. in hun ‘bescheiden’ automobielen richting Maarn om daar de uitwedstrijd tegen SVMM te spelen. Het is dan wel geen Topklasse of Tweede Divisie, maar de inzet en de beleving van onze dames liegen er ook niet om en verdienen zeker net zoveel aandacht. Met een gemiddelde trainingsopkomst van boven de 90 procent gedurende het gehele seizoen, de behaalde resultaten tot nu toe en de vooruitzichten op een mooie hoge eindklassering in de competitie mogen we nu al dik tevreden zijn, maar we zijn er nog niet. De komende weken staan er nog 3 of 4 competitiewedstrijden op het programma, mede ‘dankzij’ de mogelijkheid welke de KNVB clubs biedt om ‘baaldagen’ op te nemen zijn we nog niet uitgevoetbald, en bestaat zelfs de mogelijkheid dat er een wedstrijd door de KNVB ingepland wordt op 28 mei, terwijl we dan eigenlijk het ‘Blauwe Leeuwinnen Toernooi' moeten spelen. Enfin, komt tijd, komt raad zullen we maar zeggen. Belangrijk is om niet te verslappen en elke wedstrijd als een finale te zien. 
 
De positieve resultaten van de afgelopen weken en de sfeer in de groep zouden vandaag ongetwijfeld weer garant staan voor een overwinning zo werd over het algemeen gedacht. Maar zoals bleek uit het verloop van de wedstrijd, en ondanks dat de thuiswedstrijd tegen SVMM twee weken geleden werd gewonnen met een afgetekende 4-0, moest er hard voor gewerkt worden. Het zonnetje scheen heerlijk en het leek voor het eerst echt lente. Ook de (kunst)grasmat lag er in Maarn prima bij. Vanwege het feit dat er bij de Dames 1 nogal wat mensen afwezig waren door blessures of andere afspraken waren er vandaag twee gastspeelsters bij; Renate van de MB1 en Kim van de MA1 die allebei een complete helft hebben meegevoetbald. Top gedaan meiden! Ook G.V.V.V. heeft dus nog meer jeugdige talenten rondlopen! Verder zijn de onderhandelingen met een nieuwe speelster van buiten G.V.V.V. die met ingang van volgend het eerste van de Dames komt versterken afgerond. 
 
De aftrap was voor ‘De Blauwen’ en na een paar minuten kreeg Romy de bal in de voeten, bedacht zich niet en stoomde op over de as van het veld, legde aan en schoot de bal trefzeker links van de keeper in de rechter benedenhoek. “Turbo Romy”, of “Romy de Koningin van de Kunstgrasmat”, superlatieven ontbreken bij het beschrijven van deze actie waar de 0-1 op het bord kwam te staan. (De hoogste graad van schoonheid is hier nog niet goed genoeg). Opnieuw een droomstart zoals we die reeds van enige wedstrijden (her)kennen. Nu zou dat varkentje uit Maarn ook wel even gewassen worden. Het verschil met vorige week was nu helaas dat we niet doordrukten en SVMM de kans gaven om terug te komen en de 1-1 te moeten incasseren. ‘De Blauwen’ verloren teveel de duels waardoor er druk op de verdediging kwam te staan en er toch mogelijkheden ontstonden voor SVMM. Het was ‘KMdW’ die vandaag het vizier weer op scherp had…”KMdW” is Kaylee”Messi” de Wit voor intimi. Opnieuw scoorde ze met een directe vrije trap van 25 meter afstand de 1-2  (ZONDER zijwind). Iedereen heeft nu zoiets van: Leg die bal maar klaar, want die schiet er toch wel minimaal één in per wedstrijd. Het oefenen op de training werpt ook hier zijn vruchten weer af. En toch was het weer dat dekselse SVMM dat de gelijkmaker scoorde. Een moment van onachtzaamheid bij “De Blauwen” was voldoende voor de onnodige tegengoal. Opnieuw weer een moment om de rug te rechten en de voorsprong weer proberen terug te pakken. Nadat Soraya op de lat had geschoten, kon ze even later een mooie aanval over minimaal 7 schijven afronden waardoor de ruststand 2-3 werd in het voordeel van ‘De Blauwen’. Als we maar combineren, creëren we ook de kansen weer ondanks het vele balverlies in de eerste helft. Ook SVMM kreeg nog een hele gevaarlijke kans maar Amber met behulp van de paal kon het schot keren.

De eerste helft had ons geleerd en bewezen dat SVMM toch een lastige tegenstander kan zijn. De tweede helft werd een spannende helft; zouden ‘De Blauwen’ stand kunnen houden? Zouden ze de voorsprong uit kunnen bouwen? Er werd gelukkig weer gevochten in de duels, er werd uitgedeeld en geïncasseerd en kregen we de wedstrijd weer redelijk onder controle. Op een gegeven moment werd één van onze speelsters in het zestien meter gebied neergelegd en waar iedereen aan een strafschop dacht werd ineens Tessa met 10 minuten straf weggestuurd. Blijkbaar had Tessa iets gedaan wat niet mocht en de scheidsrechter had dat onterecht als eerste overtreding geconstateerd. De scheidsrechter voelde verder prima de wedstrijd aan en was consequent in zijn beslissingen naar beide teams en liet zoveel mogelijk spelen. Ook tegen tien ‘Blauwen’ kon SVMM niet tot scoren komen. Er kwamen wat mogelijkheden nog voor SVMM die keurig onschadelijk werden gemaakt door de onzen en waarbij Amber nog een schot uit de bovenhoek moest ‘plukken’. Ook wij kregen nog een aantal goede mogelijkheden om te scoren, maar het bleef uiteindelijk na een spannende tweede helft 2-3.

Het duurde even voordat het adrenaline peil van iedereen weer een beetje was gedaald en tevreden konden terugkijken op een zwaar bevochten overwinning. Weer hebben we een team aan de zegekar gebonden en zijn we weer een plek gestegen op de ranglijst. Aan de blauwe plekken, bulten en bloedsporen te zien na de wedstrijd heeft iedereen er alles aan gedaan om de overwinning binnen te slepen. Zo’n wedstrijd zouden we vorig jaar nog dik verloren hebben op ontbreken van vechtlijst, maar nu laten we dat simpelweg niet meer gebeuren. Een positieve constatering! Voor de komende wedstrijden geldt dus: Geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen, vechtlust laten zien en sam enspelen en laten we er sportief gezien een mooie meimaand van maken.
 
Doelpuntenmakers: Romy, Kaylee en Soraya.
 
Volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen Benschop om 10.00 uur zaterdag 7 mei.