Gestreden tot de laatste seconde

18 oktober 2015

Zaterdagmiddag stond de kraker tegen de (mede)koploper Majella Domstad op het programma. Onder de rook van het stadion Galgenwaard mocht er nu eens op echt gras gespeeld worden, en tijdens de warming up konden we nog even wennen aan de voor ons onbekende ondergrond dit seizoen.

De ‘Blauwen’ hadden afgelopen week prima getraind en waren klaar voor de wedstrijd. Ook de meegereisde supporters gingen op de overdekte ‘tribune’ er goed voor zitten. We werden de eerste helft geconfronteerd met een zeer beweeglijk elftal waarvan de meeste speelsters in het verleden al de nodige successen op een veel hoger niveau hadden bereikt. Er werd door de ‘Blauwen’ goed in de organisatie gevoetbald, er werd strijd geleverd, en meer dan een paar schoten van zeker 25 meter afstand kwam Majella Domstad niet. Onze keepster Amber was een rots in de branding en reageerde klemvast op elke bal binnen haar doelgebied.

Nadat er een half uur gespeeld was, begon er irritatie te komen bij de speelsters van Majella Domstad omdat ze niet konden scoren en de ‘Blauwen’ hardnekkig tegenstand boden aan een team welke vorige week nog met 18-1 had gewonnen. De eerste aanvalsgolven waren de kop in gedrukt, en misschien was er wel een mooi resultaat mogelijk vandaag! Helaas scoorde Majella Domstad 10 minuten voor het rustsignaal de 1-0 en dat werd dus ook de ruststand. Toch hadden de ‘Blauwen’ hun visite kaartje afgegeven en konden in de tweede helft misschien zelfs wel aan aanvallen denken.

De tweede helft was er een leuke, spannende en bij tijd en wijle ook een fysieke strijd te zien, waarbij op een zeker moment de scheidsrechter een gele kaart en 10 minuten tijdstraf had moeten geven aan een speelster van Majella Domstad vanwege het ‘torpederen’ van Soraya die op weg was naar het vijandelijke doel. Dit had een ommekeer in de wedstrijd kunnen zijn. Het mocht niet zo zijn en de beslissing van de scheidsrechter werd onder protest dan ook maar geaccepteerd.

De ‘Blauwen’ kwamen in de tweede helft iets beter aan voetballen toe en kregen zelfs een tweetal kansen op de gehoopte 1-1. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd scoorde Majella Domstad nog tweemaal zodat de uitslag een geflatteerde 3-0 werd voor de thuisclub.

Ons jonge team heeft vandaag laten zien dat ook bij tegenslag de collectieve strijdlust en inzet blijft om als team een goed resultaat te bereiken. We kunnen hier trots op zijn en kunnen we dit meenemen in onze persoonlijke ontwikkeling als voetbalster. Majella Domstad was vandaag een (klein) maatje te groot, maar we zullen ze warm onthalen wanneer we thuis tegen hen moeten spelen!

De volgende wedstrijd is op 31 oktober thuis tegen HMS om 15.00 uur