G.V.V.V. introduceert 60+ voetbal

9 mei 2016

Het 60+ voetbal, ook wel ‘walking football’ genoemd, wordt vanaf eind deze maand ook op de velden van voetbalvereniging G.V.V.V. gespeeld.

 

Initiatiefnemer Ad Schoeman is vol enthousiasme om deze vorm van de sport ook bij G.V.V.V. onder de aandacht te krijgen, om zo eind mei met een enthousiast team van start te gaan.

 

Naast het sport en spel, is de ontmoeting met elkaar een enorm belangrijke factor. Terugdenken aan de prestaties van G.V.V.V. van zowel vroeger als nu, of het ophalen van andere leuke herinneringen, niets is te gek op deze momenten. Het ‘walking football’ is naast deze sociale waarde ook uitstekend voor de gezondheid. Om problemen te voorkomen is er voor alle deelnemers eerst een test bij de fysiotherapeut, daarnaast is het raadplegen van medici bij twijfel ook niet onverstandig.

 

Het ‘walking football’ vindt plaats op vrijdagochtend, bij G.V.V.V. op het veld. Op een veld van 40x20 meter wordt er zes tegen zes gespeeld, zonder doelman. Zoals de naam al duidelijk maakt, mag er uitsluitend gelopen worden en mag de bal niet boven de heup uitkomen.

 

Ad Schoeman en G.V.V.V. kijken verwachtingsvol uit naar deze nieuwe vorm van voetbal op de blauwe zijde van sportpark Panhuis. Op de vrijdagochtend wordt er begonnen met een kopje koffie of thee, daarna wordt er gespeeld en tot slot wordt er weer afgesloten met een broodje.

 

Indien u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan het ‘walking football’ bij G.V.V.V., kunt u dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar 60plus@gvvv.nl. De deelnemers worden dan op den duur uitgenodigd voor een informatieavond.