Jong G.V.V.V. consolideert koppositie

25 november 2015

Barneveld – Het bezoek van Jong G.V.V.V. aan sportpark Norschoten geschiedde weliswaar in druilige omstandigheden, maar die weersomstandigheden hadden nauwelijks invloed op het spelletje, want de kunstgrasmat was uitstekend bespeelbaar.
Het eindresultaat tussen de wit-blauwe gastheren en de blauw-witte bezoekers leverde een ‘love game’ op. En dat mag in Barneveld – want dat is tenslotte het dorp wat in Nederland bekend staat om de kippen en haar producten - toepasselijk worden genoemd. Want de vorm van het ei (‘l’oeuf’ in het Frans) staat model voor de nul en werd door de Engelsen verbasterd tot ‘love’, en is in het tennis een staande uitdrukking geworden.


Met een selectie bestaande uit louter spelers van de B-selectie aangevuld met de drie A1-junioren Bobby van de Haar, Danny Stomphorst en Rida Rakraki, en senior doelman Edwin van der Klift (31) uit de A-selectie als dispensatie speler, waren de coaches Dick van de Steeg en Moslin Adnane afgereisd naar Barneveld. Op reserve keeper Damian Ranzijn na, kreeg iedereen van de achttienkoppige selectie de nodige speeltijd om hun talenten ten toon te spreiden.

Zonder de andere spelers tekort te willen doen, was er een speler die op uw verslaggever een meer dan prima indruk maakte. Dit was namelijk zelfs een van de jongste van het stel en ook nog eens aanvoerder, Patrick Paschedag. De pas 17-jarige centrale verdediger, eigenlijk qua leeftijd nog A-junior maar ondertussen al een vaste waarde in het tweede elftal en daar ook al captain, straalde enorme rust en zelfvertrouwen uit. Bovendien staat Patrick zowel verdedigend als inschuivend meer dan zijn mannetje en is daarom wellicht een talent, als zijn ontwikkeling zich op deze wijze blijft voortzetten, om zuinig op te zijn en iemand die in de nabije toekomst misschien wel een plekje zou kunnen veroveren in de A-selectie. Natuurlijk maakt een zwaluw nog geen zomer, maar latent talent verdiend in ieder geval wel de aandacht om gevolgd te worden door de mannen binnen onze club die daarover gaan.

Zijn verdedigende kwaliteiten moest Paschedag al direct tonen toen na een dikke tien minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd ontstond. Op een dieptepass kwam goalie Van der Klift zijn doel uitsnellen maar zijn timing was net niet voldoende waardoor aanvaller Mulder een vrije doortocht leek te hebben richting verlaten doel. Inderdaad leek, want met zevenmijlslaarzen aan voorkwam Patrick Paschedag met een perfecte sliding, weliswaar ten koste van een hoekschop, een zeker lijkend doelpunt.

Na wat aftasten in de beginfase en die kans voor Jong SDVB werd Jong G.V.V.V. toch wat wakker geschud en werd er druk gezet op het doel van de Barnevelders. Dat resulteerde in een mogelijkheid voor Bobby van de Haar die een voorzet net niet goed kon controleren en twee geblokte schoten van Adil el Bissis en Danny Stomphorst na een corner van Paul Hulshof en een doorkopbal van diezelfde Van de Haar.
Voor G.V.V.V. bleef het opletten op de diepteballen, een strijdwijze die de Barnevelders in het eerste bedrijf veelvuldig hanteerden. Meestal hadden Paschedag en z’n laatste linie daar goed het oog in, maar 100% score halen in dat soort situaties lukt niemand. Vandaar dat sluitpost Edwin van der Klift zo’n kleine tien minuten voor de rust moest assisteren toen Vermeulen alsnog door de verdediging sloop. In twee instanties bleef Edwin de baas.

Hoewel het spel redelijk gelijk opging kregen de bezoekers net voor de thee twee grote kansen om op voorsprong te komen. Robert van ’t Foort toonde zich een moderne opkomende back met een lange rush en voorzet die keeper Van de Berkt de nodige problemen opleverde. Die kon alleen stompend de bal tegenhouden zonder daar de juiste richting aan te geven. Het speeltuig viel pardoes voor de voeten van Bobby van de Haar die op de rand van ‘the box’ de hoek voor het uitzoeken had. Maar helaas stond z’n vizier niet goed gericht en mikte hij ruim naast. Twee minuten later deed Paul Hulshof dat vanaf de punt van de zestien beter, nadat hij in schietpositie was gebracht door Danny Stomphorst. Maar hij had dan weer de pech dat de bal op de lat belandde.

Met de dubbelblanke stand werd aan de thee gegaan en volgden er voor het tweede bedrijf aan beide kanten de nodige wisselingen van de wacht. Dit had voor Jong G.V.V.V. in zoverre positieve gevolgen, dat waar het balbezit voor de rust redelijk gelijk op ging, het nu ruimschoots in haar voordeel uitpakte. Een inschatting van 35% voor de gasten tegen 65% voor de bezoekers is zeker niet overdreven. Maar alleen met balbezit koop je niet zoveel, daar zullen ook gevaarlijke momenten voor het vijandig doel uit moeten voortkomen om te kunnen scoren. En juist daar schortte het aan bij Jong G.V.V.V. want de echte kansen waren op de vingers van een hand te tellen, het was te vaak te besluiteloos om juiste keuzes te maken. Ook standaardsituaties zoals vrije trappen, die de Barnevelders regelmatig veroorzaakten zonder overigens gemeen te zijn, (nuttig heet dat dan), werden meestal niet al te slim genomen.

Toch had de voorsprong gestalte kunnen krijgen als een mooie omhaal van Danny Stomphorst op aangeven van Rutger Alma iets verder uit het midden van het doel was geweest, nu kon de Barneveldse sluitpost redelijk makkelijk redding brengen. Ook een geweldige rush van Patrick Paschedag over een half veld had een beter lot verdiend, nu werd zijn voorzet net door een Barneveldse kruin voldoende van richting veranderd voordat een de voorwaartsen, die goed waren meegelopen, kon afdrukken. Een echte scrimmage tien minuten voor tijd bracht ook al geen soelaas en in de absolute slotfase hadden de Veenendalers opnieuw pech toen een kopbal van Rutger Alma, waarop de sluitpost van de gastheren kansloos was geweest, op de lat, in plaats van in het net plofte.
In de dying seconds kregen onze blauw-witten nog bijna het deksel op de neus voor de improductiviteit, want uit een van de zeer spaarzame aanvallen van de gastheren volgde een precieze kopbal. Gelukkig was de oudste man op veld prima bij de les en met een mooie reflex hield Edwin van der Klift zijn doel schoon.

Al met al mag je vaststellen dat Jong G.V.V.V. zichzelf tekort deed, in deze uiterst sportieve wedstrijd waarbij de prima fluitende referee Appel de kaarten op zak kon houden, door geen drie punten mee te nemen uit Barneveld wat gezien het speelbeeld wel verdiend zou zijn geweest. Maar zoals JC al lang geleden debiteerde ‘Je moet scoren om te winnen’ is nog steeds een waarheid als een koe. Toch behield Jong G.V.V.V. door deze puntendeling de leiding in de poule en zijn ze ook nog steeds ongeslagen.
Kans op sportieve revanche is er al spoedig want op dinsdagavond 22 december as. staat de return van dit duel op het programma. Op het sportpark Panhuis zal dan om 20.00 uur worden afgetrapt.  

Jong SDVB – Jong G.V.V.V. 0-0

Opstelling Jong G.V.V.V. : Edwin van der Klift, Justin Kampert (87 Mario Hulshof), Mario Hulshof (46. Daimy Rijnsburger), Patrick Paschedag, Robert van ’t Foort, Adil el Bissis (46. Mohammed Issaoui), Paul Hulshof (46. Marwan van Heugten), Bobby van de Haar (46. Kevin van der Linden), Danny Stomphorst (75. Karen Muradov), Amine Benncar (46. Rida Rakraki), Karen Muradov (46. Rutger Alma).
 

Scheidrechter: R. Appel (Hilversum)
Toeschouwers: 40
 

Stand poule regio oost:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong G.V.V.V.

3

2

1

0

7

3

1

2

Jong DOVO

3

2

0

1

6

7

3

4

Jong SDVB

3

1

1

1

4

6

3

3

Jong Bennekom

3

0

0

3

0

1

10

-9