Jong G.V.V.V. toont zich de sterkste in beloftenderby

30 september 2015
De beloften van G.V.V.V. hebben goede zaken gedaan tijdens de seizoensouverture van de beloftencompetitie. De ploeg onder leiding van trainer Dick van de Steeg versloeg dinsdagavond de leeftijdsgenoten van DOVO met 2-1.
 
Een uitslag die recht deed aan de verhoudingen op het kunstgrasveld van DOVO gisteravond. De blauw-witten, met A-selectie spelers Ryan Holman, Rob van Eem en Ayoub Boubakari in de gelederen, oogden een stuk verzorgder in de opbouw en waren met een aantal snel uitgevoerde aanvallen het gevaarlijkst voor het vijandelijke doel. 
 
Jong G.V.V.V. leunde vooral op de kunsten van rechtsbuiten Marwan van Heugten, die zijn verdediger om de haverklap de hielen liet zien. De 19-jarige speler van de B-selectie scoorde vlak voor rust de openingstreffer op identieke wijze, snellend langs zijn naaste belagers, scorend met zijn linkerbeen. De fraaie steekbal van Rob van Eem op doelpuntenmaker Van Heugten gaf de eerste treffer in de beloftencompetitie nog meer glans.
 
De leeftijdsgenoten van DOVO, met vijf spelers uit de A-selectie (Erik van de Putte, Bas Muller, Ariën Bakkenes, Jacco van den Brink en Bas Ent) konden daar weinig tegenover zetten en oogden te haastig in balbezit. Toch kregen de rood-witten een kwartier na rust de kans om op gelijke hoogte te komen, ware het niet dat de ingevallen Jong G.V.V.V.-verdediger Patrick Paschedag de doorgebroken Erik van de Putte aan het shirtje trok en zo een penalty veroorzaakte. Paschedag kon met rood vertrekken, maar zag tot zijn blijdschap dat een goed keepende Damian Ranzijn de strafschop van Gerard Diepeveen, die in de rechterhoek leek te verdwijnen, met een katachtige reflex stopte.
 
Jong G.V.V.V. hoefde niet lang met tien man te voetballen, want de regels van de beloftencompetitie schrijven voor dat de coach na tien minuten wachttijd weer een elfde, uiteraard andere speler, in mag zetten. De blauw-witten waren in de tweede helft vooral veroordeeld tot het verdedigen van de hoge ballen van de tegenstander, een strijdwijze die weinig opleverde voor Jong DOVO. De ploeg onder leiding van trainer Dick van de Steeg kon in de omschakeling voor gevaar zorgen, maar echt grote kansen leverde die strijdwijze niet op.
 
Danny Stomphorst besliste één minuut voor tijd het duel met een fraai doelpunt. De pas 17-jarige spits anticipeerde uitstekend op een voorzet van Mohammed Issaoui, kapte zijn tegenstander uit en schoot het leer met de binnenkant van zijn linkervoet achter doelman Stef Kennepohl. Jong DOVO deed in de slotfase nog wat terug via Dani Tanalepy (2-1), maar zag de drie punten naar de blauwe zijde van sportpark Panhuis verkassen.
 
Ook dit jaar mag de winnaar van de beloftencompetitie met het gehele team en begeleiding (maximaal 25 personen) naar een thuiswedstrijd van de hoofmacht van FC Utrecht, waar ze met alle nodige egards zullen worden ontvangen, zo lieten de Domstedelingen afgelopen week weten. Een prachtige geste van deze BVO, die enige seizoenen geleden de initiatiefnemer tot het opzetten van deze beloftencompetitie was, en waarvoor de huidige organisatoren FC Utrecht zeer dankbaar zijn.
Tevens zal dit voor alle twaalf deelnemende teams een extra stimulans zijn om hun beste beentje voor te zetten om als winnaar uit de bus te komen. 
 
Jong DOVO – Jong G.V.V.V. 1-2 (0-1)
 
Scoreverloop: 38. Marwan van Heugten 0-1, 89. Danny Stomphorst 0-2, 90. Dani Tanalepy 1-2.
 
Opstelling Jong DOVO: Guido Prins (71. Stef Kennepohl); Mike Schoeman (67. Lars van de Haar), Bas Muller, Daan Koenen (79. Wesley Heijmans), Edwin Elbertsen; Jacco van den Brink (55. Vincent van de Weerthof), Bas Ent, Vincent van de Weerthof (40. Gerard Diepeveen); Lester Scholte (60. Dani Tanalepy), Ariën Bakkenes, Erik van de Putte.
 
Opstelling Jong G.V.V.V.: Damian Ranzijn; Daimy Rijnsburger (46. Patrick Paschedag), Justin Kampert, Mario Hulshof (46. Robert van ’t Foort), Ryan Holman; Ayoub Boubakari (62. Bobby van der Haar), Rob van Eem, Kevin van der Linden (46. Adil el Bisses); Marwan van Heugten (75. Mario Hulshof), Danny Stomphorst, Amine Bennar.
 
Gele kaarten: Rob van Eem, Kevin van der Linden (beiden Jong G.V.V.V.)
Rode kaart: Patrick Paschedag (Jong G.V.V.V.)
 
Scheidsrechter: R.J.A. Gansner.
Toeschouwers: 50.