Opnieuw ruime overwinning dames 1

17 april 2016
Na de winst vorige week uit tegen Faja Lobi KDS in Utrecht stond deze zaterdag de competitiewedstrijd thuis tegen de dames van SVMM op het programma.
We kenden het team van SVMM alleen maar van de vriendschappelijke wedstrijd in de voorbereiding van dit seizoen waar ‘De Blauwen’ toen op 1 september met 2-6 in Maarn wonnen. Door het gekke verloop van wedstrijden was dit dus pas de eerste keer dat we tegen SVMM aantraden.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd SVMM onder druk gezet en dat resulteerde in de 1-0 van Jolien. Een van achter uit goed opgezette aanval luidde dit doelpunt in. Jolien ontving de bal net buiten het strafschopgebied, maakte een mooie passeerbeweging en liet de gelegenheidskeepster van SVMM al na vijf minuten spelen kansloos.
‘De Blaauwen’ hadden volledige controle over de wedstrijd, maar lieten toch na een kwartier de druk op de tegenstander iets los, waardoor SVMM toch heel af toe richting het doel van ‘De Blauwen’ kon bewegen. Maar daar viel voor SVMM echt helemaal niks te halen want de verdediging stond als een vesting en Amber hoefde maar sporadisch in te grijpen in de eerste helft. Er werd bij vlagen goed gevoetbald, waarbij ook de diepte over beide vleugels gezocht werd waarbij er kansen ontstonden, maar het geluk het weer een beetje liet afweten. Kansen via de vleugels en via het centrum voor Jolien, Soraya, Yvonne en Tessa…. Het leek een kopie van Liverpool-Dortmund qua beleving en acties. De drie linies stonden prima verdeeld op het veld en Anne-Wil, Jolien, Tessa en Elja zorgden zowel voor verdedigende als aanvallende impulsen. Het was echter weer die dekselse Kaylee die met een bijna identieke vrije trap zoals vorige week tegen Faja Lobi KDS de 2-0 scoorde. Opnieuw vanaf de zijkant van het veld kon ze met een strakke trap en een beetje zijwind opnieuw de rechterbovenhoek vinden. Zulke vrije trappen behoren in de categorie ‘Messi' of ‘Ronaldo’. ‘De Blaauwen hadden het naar de zin, net zoals de toeschouwers, en na een opening via de linkervleugel bracht Soraya de bal voor en kon Deli die opnieuw op de juiste plek stond de 3-0 van dichtbij intikken. Jammer dat de eerste helft maar 45 minuten duurt in dit geval, en de show pas weer na 15 minuten hervat kon worden.
 
De tweede helft liet ook weer zien dat het met de conditie van de onzen prima zit. SVMM moest zelfs met de wind in de rug al vrij snel afhaken waardoor ‘De Blaauwen’ nog meer balbezit afdwongen en daardoor mooi combinatievoetbal met goede doelkansen op de mat kwam. Na een minuut of vijftien werden er een paar aanpassingen aan de organisatie gedaan en ook nu weer bleek de verdediging met Jamie, Romy en Denise, Mandy en Kaylee onverzettelijk. De enige aanvalster met aspiraties kreeg bij onze verdedigsters geen voet aan de grond.  En waar het drie keer wat gevaarlijk werd voor het doel redde Amber weer als vanouds en zweefde gracieus naar de rechterhoek om de bal uit het doel te stompen. Ook toen een speelster alleen op haar afkwam bleef ze goed naar de bal kijken en ‘plukte' deze met een mooie actie van de voet van de aanvalster. Uiteindelijk was het Soraya die goed doorzette en de 4-0 op het scorebord liet aantekenen.
De tweede helft was een prachtige schouwspel, waar er prima combinatie voetbal gespeeld werd en opnieuw de vleugels en het centrum op de juiste momenten gebruikt werden met zeker een handvol kansen voor Deli, Soraya en Yvonne. De ruimtes die ontstonden door de bijna altijd aanwezige beweging van ‘De Blaauwen’op het veld werden heel goed ingevuld en benut. Volgens Joëlle achteraf gesproken had zij zelfs bijna 10 keer gescoord vandaag ( Toi toi toi Joëlle, alle succes en sterkte met de aankomende dagen van het hele team!!) ….. 
 
Goed gedaan vandaag ’Ladies’!!! Een wedstrijd zoals het hoort en mooi is om te zien voor de toeschouwers. Fraai combinatie voetbal, beweging, strijdlust, team spirit, doorzettingsvermogen, voetbalinzicht en doelpunten!!
 
Doelpuntenmakers: Jolien, Kaylee, Deli, en Soraya.
 
Volgende wedstrijd is zaterdag 23 april, de thuiswedstrijd tegen Valleivogels 1 om 11.00 uur.