Opnieuw winst Dames 1

20 februari 2016

Vandaag stond de competitiewedstrijd tegen Focus 1 uit Culemborg op het programma. De eerste wedstrijd werd 3 oktober vorig jaar uit gewonnen met 0-2.

Na de gewonnen uitwedstrijd vorige week uit tegen Zwaluwen met 2-3, was het nu de beurt aan Focus 07 om aan de zegekar gebonden te worden. De tactiek werd voor de wedstrijd doorgenomen uitgaande van onze sterke punten en de minder sterke punten van de tegenstander. Zonder in details te treden over het strijdplan, kwam het hier op neer: “Vene, Vidi, Vici” (‘ik kwam, ik zag en overwon’….Julius Ceasar). Oftewel “Blitzkrieg”…… En ja hoor, binnen 2 minuten stonden we met 1-0 voor.

Soraya rondde een individuele actie goed af. De tegenstander was overrompeld en kwam deze eerste vroege tik ook niet meer te boven de resterende 88 minuten. de ‘Blauwen’ bleven van de eerste minuut tot aan de eerste helft goed samenwerken en met een goede inzet van iedereen werd het in de eerste helft uiteindelijk 3-0 (individuele acties van zowel Jolien en Elja).

Gezien de gecreëerde kansen had het ook makkelijke 6-0 of 8-0 kunnen zijn. (Vooral Tessa maakte goed gebruik van de ruimte die op rechts lag. Helaas kwam soms de eindpass niet aan of werd te laat op de goede voorzetten gereageerd). In de tweede helft gingen we op dezelfde manier door als in de eerste helft, met dien verstande dat er nogal wat wisselingen werden doorgevoerd in het elftal. Met 4 reserves op de bank is het onze mening om bij een duidelijke voorsprong iedereen te laten voetballen om wedstrijdritme op te blijven doen. Zo geschiedde.

Helaas verzuimden de ‘Blauwen’ om meer goals te maken, wat het enige minpuntje van vandaag was…. Ook fijn om zo’n ‘objectieve’ assistent scheidsrechter te hebben bij de tegenstander die 2 super mooie aanvallen met zijn vlag onterecht teniet deed. Het goede gevoel en het plezier zijn zeker weer terug in het elftal en volgende week zaterdag wordt het bekerduel thuis tegen DESTO om 13.30 uur afgewerkt. Bij winst staan we al in de kwartfinale van de districtsbeker! Het was ook heel fijn dat Joëlle er weer bij was en de hele wedstrijd vanuit de dug-out kon meemaken.

Doelpuntenmakers: Soraya, Jolien, Elja.

Volgende (beker)wedstrijd is op 27 februari thuis tegen DESTO om 13.30 uur