Solide overwinning Dames 1

3 april 2016

Gisteren stond de competitiewedstrijd thuis tegen Odysseus ’91 4 uit Utrecht op het programma. De eerste wedstrijd werd op 7 november vorig jaar onfortuinlijk gelijkgespeeld met 2-2. In de allerlaatste seconde van de extra tijd werd het toen nog gelijk. Wie kan zich niet dat moment herinneren?

Met 15 speelsters, inclusief Maaike Spies als gast keepster waren we compleet en klaar om een ‘blauwe’ overwinning te scoren. De voortekenen waren goed. De week daarvoor hadden we een lastige wedstrijd tegen HMS uit Utrecht, weten te domineren met slechts 10 beschikbare speelsters en de tegenstander onze wil op te leggen. Er werden duels gewonnen en kansen gecreëerd. Helaas was het eindresultaat 2-0 voor HSM, maar de strijdlust en inzet konden niet beter.

De afgelopen week werd er aangepast getraind, mede met het oog op de kwartfinale van de beker tegen IJsselmeervogels op woensdagavond 6 april. Er zijn overigens nog een beperkt aantal plaatsen in de bus, en vol=vol.
Het weer was vandaag goed en de heren van G.V.V.V. 1 hadden zojuist van Capelle gewonnen met 3-0, wat natuurlijk een mooi ‘opwarmertje’ was voor onze wedstrijd. Daardoor bleef er nogal wat publiek kijken en liet men zich vermaken met de verrichtingen van de balkunstenaressen van de Dames 1 van G.V.V.V.
 

De wedstrijd werd prima begonnen, en de opdracht om de tegenstander in het eigen strafschopgebied vast te zetten lukte heel goed, waardoor er een aantal kansen ontstonden. En ja, dan heb je ook een klein beetje geluk nodig om de bal over het bekende doellijntje te krijgen. We moesten tot minuut 25 wachten op de beloning. Na een duel met de keepster van de tegenpartij, bleef deze liggen en de bal werd door een speelster van Odysseus weggetrapt, precies in de voeten van Denise die met een verwoestende uithaal van 30 meter de bal in het net deed belanden (1-0). Er kwamen protesten van de kant van Odysseus omdat hun keepster op de grond lag. Maar ja, de scheidsrechter is diegene die bepaalt wat er gebeurt en hij keurde de goal goed. Had er niet gefloten moeten worden omdat de keepster op de grond lag?

De trainer of leider van Odysseus kwam nog met een ludiek, studentikoos voorstel. “Wat is dit onsportief zeg; wat denken jullie ervan om één van onze speelsters vrije doorgang te verlenen om een doelpunt te scoren zodat we weer gelijk staan?”
Duhhhhhhhhhhh, hallo Boppert!!! Even chillen hoor, we zijn hier met voetbal bezig en wij zijn geen filantropische instelling. Gewoon voetballen en niet zeuren.
 

Wij bleven geconcentreerd voetballen en Maaike stond haar vrouwtje in het doel van G.V.V.V. met een aantal prima reddingen en we gaven ook weer weinig kansen weg aan de tegenstander. Toch werd het een aantal minuten voor de rust 1-1. Odysseus scoorde bij een spelhervatting een fraaie goal zonder dat wij daar iets aan konden doen. Die ruststand was eigenlijk een beetje teveel van het goede voor Odysseus.

De tweede helft begonnen we weer net zo sterk als de eerste. En omdat we ook een goed trainingsprogramma hebben zie je duidelijk dat de ‘blauwen’ een goede conditie hebben en sommigen zelfs longen lijken te hebben als een (excusez-le mot) ‘paard’. Met name op de conditie en ons als collectief voetbalteam met een hoge mate van inzet ging Odysseus helemaal stuk.
Veel blessures van de kant van Odysseus onderbraken het duel meerdere malen waardoor we uiteindelijk pas na 18.30 uur klaar waren met de wedstrijd.

Het gevoel was er weer dat we vandaag de drie punten in eigen huis zouden behouden. Met een tactische omzetting werd geprobeerd om de verdediging van Odysseus te slechten. En ja hoor, opeens een mooie snelle aanval en Anne-Wil was daar als een ‘duveltje’ uit een doosje om de voorzet van rechts vakkundig in het doel te trappen. Onder luid gejuich van het publiek op het terras voor de kantine werd er een klein feestje gevierd op het veld met deze 2-1 voorsprong.

Dit moment gaf ons team weer een boost en nadat Maaike nog een goede safe maakte, was het uiteindelijk Soraya die de 3-1 liet aantekenen op het scorebord.
Een prima generale voor aanstaande woensdag door een team wat als collectief kan voetballen, een prima conditie heeft, en waarin iedereen haar eigen kwaliteiten ten volle uitbuit. Mooi om te constateren dat ons team weer groeit met en voor elkaar, en dat we eigenlijk elke spelstijl kunnen spelen, of het nu 4-4-2 is of 4-3-3 of 4-3-1-2, maakt allemaal niet uit. We moeten iedere week gezamenlijk de klus weer klaren op het veld!
 

Nogmaals, een zeer terechte en verdiende overwinning vandaag en voor iedereen een dikke 10! Nu naar IJsselmeervogels met een koffer vol zelfvertrouwen en een team wat klaar is voor de kwartfinale van de beker woensdag aanstaande.
 

Doelpuntenmakers: Denise, Anne-Wil en Soraya.

Volgende wedstrijd is de kwartfinale beker uit tegen IJsselmeervogels om 20.00 uur op woensdag 6 april.

Daarna de uitwedstrijd tegen Faja Lobi KDS om 12.00 uur op 9 april. (op het dak van IKEA te Utrecht)

Trainer/coach,
Riny Jansen.