Voetballes voor Jong G.V.V.V. in halve finale

6 april 2016

Utrecht - Bijzonder graag hadden we in de titel het voorzetsel ‘voor’ willen vervangen door ‘door’. Maar conform de voetbal gebeurtenissen gisterenavond aan het Theo Thijssenplein te Utrecht dekt deze kop volledig de lading. Want Jong G.V.V.V. werd in de halve finale van de Beloftencompetitie Midden Nederland door Jong Elinkwijk op alle fronten afgetroefd, zoek gespeeld en van het kastje naar de muur gestuurd. De voetballes die de jonge Utrechters onze jonge talenten voorschotelden stopte pas bij 9-1, en dat was eigenlijk niet eens geflatteerd.

Dat deze monsterscore op het wedstrijdformulier zou komen te staan leek een fabeltje als je het eerste kwartier van deze halve finale hebt gezien. Want daarin lieten de jongemannen van de trainers Dick van de Steeg en Moslin Adnane zien dat ze wel degelijk iets in hun mars hebben. Op de knollentuin van het sportpark Elinkwijk, want iets anders kun je het hoofdveld van de Utrechters moeilijk noemen, namen ze direct het initiatief wat resulteerde in een goede kans voor Rutger Alma die net voorlangs schoot. Even later bediende Karen Muradov door het centrum spits Salaheddine Issaoui die ietwat naar rechts uitweek en met een schot in de kruising de Elinkwijk doelman kansloos liet. Een mooi begin, maar dat werd een minuut later alweer verstoord toen de defensie een vrije trap slecht verdedigde en Elinkwijk de eerste de beste kans direct afrondde. Toen weer even later Ryan Holman een dieptepass verkeerd inschatte en eruit werd gelopen door z’n directe tegenstander, die simpel scoorde, was de goede start helemaal aan gort.

Collectieve en individuele fouten van de in het oranje gestoken blauwe formatie, dat werd ook eigenlijk het verdere verhaal van dit duel. Ze werden allemaal door het technisch zeer vaardige en als een harmonica in- en uit elkaar schuivende Elinkwijk zeer effectief afgestraft. Daarnaast waren er diverse spelers bij de thuisploeg, waarbij het erop leek dat die een opgevoerd brommertje verstopt hadden in hun tenue. Want als die even gas gaven leken de G.V.V.V.-ers als tractoren op een modderbaan.  
Dit alles leidde tot een 5-1 ruststand waarbij optisch gezien Jong G.V.V.V. zelfs wat meer balbezit had, maar kansen of mogelijkheden vloeiden daar totaal niet uit voort.


Juichende Elinkwijkers, een beeld dat gisteravond veelvuldig de revue passeerde. Foto: Jeroen van Barneveld.

Na thee waarin de gebruikelijke wissels aan beide kanten plaatsvonden veranderde dat beeld wel. Jong Elinkwijk nam geen gas terug met die florrisante voorsprong, maar wilde juist laten zien dat zij niet voor niets als beste team uit de poulefase waren gekomen. De druk werd opgevoerd en daar kon Jong G.V.V.V. zich nu helemaal niet meer onderuit voetballen. Het leverde opnieuw vijf goals op, waarvan er één wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd.
De afstraffing werd dus echt compleet gemaakt.

Bijna konden we nog twee positieve punten noteren, het bleef echter bij één. Ten eerste dat het team van de aanvoerders Mo Issaoui en Patrick Paschedag probeerden te blijven voetballen en geen handbal verdediging opwierpen om de schade beperkt te houden. Het tweede feit werd twee minuten voor tijd teniet gedaan toen de eindstand gestalte kreeg. Want omdat A1-keeper Thomas van Lienden die geselecteerd was, moest meetrainen met de A-selectie van John de Wolf, werd op het laatste moment doelman Mike Veldhuizen van de B1 toegevoegd. Mike kreeg een kwartier speeltijd en leek een ‘blanco sheet’ op zijn conto te kunnen schrijven, maar daar stak Jong Elinkwijk dus een stokje voor.

Al met al een zeer harde leerschool voor Jong G.V.V.V. die het best werd verwoord door Rutger Alma toen hij zuchtend en steunend na afloop van de wedstrijd zei: “Deze wedstrijd is de beste definitie van een lijdensweg”.

Bij deze willen we Jong Elinkwijk van harte feliciteren met de eclatante winst en hen veel succes wensen in de finale op eigen veld tegen Jong Hoogland op 19 april aanstaande.

Jong Elinkwijk – Jong G.V.V.V. 9-1 (5-1)

Scoreverloop: 15. Saleheddine Issaoui 0-1, 16. 1-1, 18. 2-1, 26. 3-1, 31. 4-1, 44. 5-1 58. 6-1, 68. 7-1, 70. 8-1 (strafschop), 88. 9-1.

Opstelling Jong G.V.V.V. : Tim Abbes (75. Mike Veldhuizen), Ryan Holman (67. Amine Benncar), Rob van Eem, Ayoub Boubakari, Karen Muradov (46. Bobby van de Haar), Rutger Alma, Salaheddine Issaoui (67. Karen Muradov), Justin Kampert (46. Martijn Sybesma), Mohammed Issaoui © (46 Patrick Paschedag ©), Robert van ’t Foort, Daimy Rijnsburger (60. Jesper Diepeveen).

Een fotoalbum geschoten door Jeroen van Barneveld kunt u bekijken door hier te klikken.