Vooruitblik Jong SDVB – Jong G.V.V.V.

20 november 2015

Aanstaande dinsdagavond, 24 november, gaan de jonge talenten van onze vereniging op bezoek op sportpark Norschoten in Barneveld om aldaar aan te treden tegen hun evenknieën van S(terk) D(oor) V(riendschap) B(arneveld).
Het is de eerste wedstrijd van een tweeluik met deze opponent in de regio oost van de Beloften Competitie Midden Nederland, want reeds op dinsdag 22 december aanstaande staat de return in Veenendaal op de programmarol.


Koploper
De pupillen van de trainers Dick van de Steeg en Moslin Adnane staan in Barneveld aan de aftrap als trotse koploper van deze poule door tweemaal op rij de volle winst te hebben gepakt. Onze rode overburen moesten er in eigen huis met 1-2 aan geloven, en de rood-wit gestreepte jongelingen uit buurgemeente Bennekom kregen in Veenendaal met 1-0 klop.

Rustige voorbereiding
De voorbereiding op dit duel kan in alle rust geschieden want de hofleverancier voor Jong G.V.V.V., namelijk de speelgerechtigde voetballers uit de B-selectie, hebben morgen geen competitie programma. Datzelfde geldt voor de eventueel op te roepen (dispensatie) spelers van de A-selectie. De A1, waar ook wellicht mankracht uit geput zal gaan worden, kent ook geen competitie verplichtingen, maar dat team speelt morgen wel een oefenpartij.

Zelfvertrouwen
In tegenstelling tot het vlaggenschip van onze vereniging doen de B-selectie en de A1 in hun competities volop mee in de strijd om het kampioenschap. G.V.V.V. A1 is met 25 behaalde punten uit 10 duels de koploper in haar klasse. Het tweede elftal kan iets minder goede cijfers overleggen in de reserve hoofdklasse, maar met 20 punten uit 10 ontmoetingen zijn ze toch runner-up achter Ajax 2 dat vier punten meer heeft.
Dit alles is natuurlijk geen enkele garantie voor een goede afloop, maar als ‘onze’ jonge talenten met hun team prima presteren geeft dat toch een lekkere boost en een flinke dosis zelfvertrouwen waar de coaches vooraf zeker hun voordeel mee zullen en willen doen.

Koffiedik kijken
Tegenstander SDVB begon deze beloften competitie ijzersterk, want met een forse 0-6 winst keerden de Barnevelders huiswaarts na het bezoek aan en bij Bennekom. Bij de eerste ontvangst van een van de Panhuis bewoners kon aan die goede start geen vervolg worden gegeven, want Jong DOVO liet weinig twijfel bestaan wie de sterkste was. Onze overburen namen via een 0-3 winst de punten mee naar Veenendaal.
Op basis daarvan zou je mogen concluderen dat Jong G.V.V.V. in dit komende duel de favorieten rol krijgt toebedeeld. Die rol wordt nog wat versterkt door de 0-4 winst in de vorige editie van deze competitie, toen mede mogelijk gemaakt door een valse hattrick van Mikula Ristic (nu spelend voor SHO).

Daar tegen kan dan weer worden ingebracht dat Jong SDVB vier weken later op bezoek in Veenendaal sportieve revanche nam en de thuisploeg via een 0-1 zege puntloos achterliet.
Kortom het is, zoals gebruikelijk bij bijna iedere voetbalwedstrijd op een gelijkwaardig niveau, gewoon koffiedik kijken om een voorspelling te doen.

Consolidatie koploperschap?
Hoewel de opzet van deze beloften competitie als hoofddoel heeft een soort van leerschool te zijn, wil iedere sportman toch graag zo hoog mogelijk eindigen en dat zal ongetwijfeld ook gelden voor de mannen/jongens die de selectie gaan vormen van Jong G.V.V.V. Maar dit is een open deur intrappen, want daar zullen alle betrokkenen zich vooraf ook terdege bewust van zijn en zij zullen ongetwijfeld met de allerbeste intenties het veld instappen om de koppositie met hand en tand te gaan verdedigen.

Jong SDVB – Jong G.V.V.V. begint om 20.00 uur op sportpark Norschoten, Barnseweg 9, 3773 BA Barneveld. Dit duel zal onder leiding staan Dhr. R. Appel (Hilversum) die langs de lijn zal worden bijgestaan door Dhr. F.R. Winter en Dhr. J.P. Been, die allen deel uit maken van de scheidsrechter talenten klas van de KNVB.

Stand poule regio oost:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong G.V.V.V.

2

2

0

0

6

3

1

2

Jong SDVB

2

1

0

1

3

6

3

3

Jong DOVO

2

1

0

1

3

4

2

2

Jong Bennekom

2

0

0

2

0

0

7

-7