Zegereeks wordt weer voortgezet

1 november 2015

Na de ‘averij’ opgelopen twee weken geleden in Utrecht tegen Domstad Majella, stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Dames 1 van HMS (Houd Moedig Stand) uit Utrecht op het programma. HMS stond op gelijke hoogte en dus concurrent voor de tweede plaats op de ranglijst. Dit team doet zeker eer aan de naam HMS door net als G.V.V.V. weinig tegendoelpunten te incasseren.

Vorige week was een vrije zaterdag en de afgelopen twee weken werden dus gebruikt om de opgedane ervaring weer te gebruiken en om te zetten in trainingsarbeid. De ‘Blauwen’ waren nu zeker op hun hoede en zeer gemotiveerd om de draad van het winnen weer op te pakken, met de kennis dat clubs uit Utrecht toch met meer fysieke inzet spelen dan we gemiddeld gewend zijn. De eerste helft begon voortvarend en de ‘Blauwen’ voerden de boventoon. Niet zozeer door de directe duels te winnen, maar meer omdat er zodra de mogelijkheid er was, de ruimte goed benut werd. Misschien lag het ook wel een beetje aan het feit dat de tegenstander met ontzag naar de blauwe kant van het Sportpark gekomen was. Uit een goed uitgevoerde ingestudeerde corner scoorde Tessa Timmerman heel attent de heerlijke 1-0. Niet veel later scoorde Kaylee de Wit van de punt van het strafschopgebied uit een directe vrije schop. De bal sloeg als een bom in en kwam via onderkant lat vanachter de doellijn weer het veld in. De zeer oplettende scheidsrechter had inmiddels het terechte doelpunt geconstateerd ondanks protesten van de zijde van HMS. Twee tegen nul, en geen vuiltje aan de lucht…..

Toch gooide HMS de schroom van zich af, en werd in een aantal momenten toch gevaarlijk, waarbij de lat en Amber een tweetal keer een plezierige verhouding samen hadden (en een engeltje ergens op die lat meedeed). Bovendien ging HMS meer fysieke kracht in de strijd gooien wat zelfs een keer ontaarde in een ‘doodschop’ tegen Jolien Warnar welke zonder gevolgen bleef gelukkig voor Jolien en helaas zonder gevolgen voor de dader, waar minimaal rood op z’n plek was geweest. Hoe was het ook alweer? ‘De tegenstander met buitensporig geweld opzettelijk ten val brengen……’ VET ROOD!

De tweede helft was het de bedoeling om wat meer aan voetballen toe te komen door met meer fysieke inbreng de duels te winnen. Door een onachtzaamheid opeens kwam een speelster van HMS oog in oog met Amber, en scoorde met een droge schuiver in de linkerhoek de 2-1. Dat was even slikken! Het beloofde een spannende resterende tweede helft te worden. Niets was minder waar. Er werd de nodige strijdlust geleverd en voor elkaar gevochten om de 2-1 over de eindstreep te brengen. (Bloed, zweet en tranen) Desondanks kwam HMS voetballend toch meer en meer in de buurt van ons doel, maar Amber Kuiper stond weer fier op haar post de verdere wedstrijd en iedereen knokte voor wat ze waard was zodat er geen tegendoelpunt meer geïncasseerd werd. Ondanks het intimiderende gedrag van een enkele speelster van HMS (slaande bewegingen bij meerdere hoekschoppen) klonk het verlossende fluitsignaal geen seconde te vroeg!!!

Een geweldige teamprestatie geleverd met z’n allen, overeind gebleven (Moedig Stand gehouden) en opnieuw een boel ervaring opgedaan en niet onbelangrijk: de 3 PUNTEN! We liggen weer op koers!!!

Volgende wedstrijd is op 7 november om 12.30 uur uit tegen Odysseus ’91 in Utrecht