Acerbis Beloftencompetitie Midden Nederland 2017-2018

12 juni 2017

Ook komend seizoen wordt er een Beloftencompetitie Midden Nederland georganiseerd, het is alweer de zevende editie. Waar in het verleden, eerst FC Utrecht en later Sjaak van den Helder, de initiatiefnemers waren, is ons bestuurslid Voetbal Technische Zaken, Loek Budding, voor de derde keer de ‘kartrekker’ van dit uitstekende opleidingstraject voor de jonge talenten van de diverse voetbalclubs.

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om deze competitie opnieuw vorm te geven en zullen er vanaf oktober tot en met mei volgend jaar weer heel wat duels worden uitgevochten om te bepalen wie de opvolger wordt van Jong Bennekom, de winnaar van editie 2016 - 2017.

 

Dat deze Acerbis Beloftencompetitie Midden Nederland voorziet in een grote behoefte is ondertussen wel duidelijk. Ooit begonnen met acht deelnemende voetbalverenigingen, is dit de laatste paar seizoenen al uitgebreid tot twaalf deelnemers.
En nu kan de organisatie tot haar plezier melden dat naast de twaalf ‘recidivisten’ er zich vier nieuwe teams hebben aangemeld die graag eens kennis willen maken met dit fenomeen beloftencompetitie. Deze nieuwkomers zijn: De Bataven uit Gendt, RKHVV uit Huissen, VVOG uit Harderwijk en Breukelen FC.

Daarom kent het nieuwe seizoen een andere opzet dan de vorige keren. Er wordt nu door 16 teams gespeeld in vier regionale poules (Oost, West, Zuid en Midden). Dit was tevens een mooie gelegenheid om iets meer te mixen, zodat diverse clubs nu te maken krijgen met nieuwe tegenstanders waarin in het verleden nog niet tegen was gespeeld.
Iedere regio heeft vier ploegen die een complete competitie afwerken. In totaal per club dus altijd minimaal 6 wedstrijden. De winnaars van de vier poules en alle nummers 2 spelen daarna een knock-out kruisfinale, waarbij de winnaar van de poule het thuisvoordeel heeft en altijd speelt tegen een team dat als tweede is geëindigd.
De winnaars van de kruisfinales plaatsen zich voor de halve finale en daarbij is in het reglement vastgelegd wie er thuis mag spelen. De halve finale winnaars plaatsen zich uiteraard voor de finale en daarvoor zal worden geloot welke vereniging op ‘eigen grond’ mag spelen. Voor zowel de kruis- halve- als finale geldt dat er direct na de reguliere speeltijd bij een gelijkspel penalty’s komen om de winnaar vast te stellen.

De thuisspelende club is verantwoordelijk voor de aanstelling van een scheidsrechter en zijn beide assistenten, die zoveel als mogelijk moeten worden gerekruteerd uit de lokale en/of regionale scheidsrechtersvereniging.  

Waar Jong G.V.V.V. in het seizoen '13-'14 winnaar was van deze competitie, bereikten zij in de afgelopen drie jaargangen nog wel de halve finale als de beste nummer twee. Maar alle keren was dat ook tegelijkertijd het eindstation.
In ’14-’15 legden ze het daarin (3-0) af tegen de latere winnaar Jong DVS '33.
In jaargang ’15-’16 ging dat verhaal opnieuw op, want Jong Elinkwijk vermorzelde onze jonge ‘blauwen’ in eigen huis met maar liefst 9-1, om later de andere finalist Jong Hoogland via een 3-2 zege met lege handen naar huis te sturen. En ook in een derde poging slaagden onze jonge talenten er niet in om de finale te bereiken. Begin april was Jong Houten in eigen huis met 3-2 te sterk, maar zij konden niet bewerkstelligen wat DVS ’33 en Elinkwijk wel lukte. In de finale verloren ze van Jong Bennekom met 3-1.

Eerdere winnaars:

Seizoen

’11-‘12

’12-‘13

’13-‘14

’14-‘15

’15-‘16

’16-‘17

’17-‘18

Winnaar

A.R.C.

De Meern

G.V.V.V.

DVS ‘33

Elinkwijk

Bennekom

??????


Opvallend is dus dat sinds het bestaan van deze competitie geen enkele winnaar er in is geslaagd om haar titel te prolongeren of deze voor een tweede keer te winnen. Hier ligt dus een mooie uitdaging voor Jong Bennekom, maar zeker ook voor de jeugdige talenten van G.V.V.V. die onder hernieuwde leiding van Moslin Adnane en zijn assistent Dennis van Meegdenburg  moeten gaan proberen het succes van seizoen ’13-’14 te herhalen.
Natuurlijk gaat in de eerste plaats om de sportieve eer, maar er zijn ook weer twee schitterende prijzen te winnen voor het allerbeste team van deze beloftencompetitie die beschikbaar zijn gesteld door FC Utrecht en SD Sportswear/Acerbis Sports.

1. Een rondleiding door het stadion van FC Utrecht met een hapje/drankje en het bijwonen van een thuiswedstrijd van FC Utrecht (i.o.m. René van der Linden)
2. Door SD Sportswear/Acerbis Sports: Een prijs ter waarde van €1.000,- incl. BTW aan materialen/kleding etc. (naar vrije keuze) . Daarnaast voor het winnende team individuele prijzen als ook een beker en wisselbeker.
Acerbis Sports wordt voor de Benelux geïmporteerd door SD Sportswear. Een vooruitstrevend kledingmerk voor vrijwel alle teamsporten.

 

Deelnemers aan de editie '17-'18

West: FC Breukelen - Elinkwijk - Huizen - IJsselmeervogels

Midden: DOVO – De Meern - Hercules - Houten

Oost: DVS ‘33 - Hoogland – SDVB - VVOG
Zuid: De Bataven – Bennekom – G.V.V.V. - RKHVV

 

De beloften van G.V.V.V. spelen op 10 oktober hun eerste wedstrijd uit tegen RKHVV. Voor de overige wedstrijden klik op de agenda

 

Reglementen

De wedstrijden worden gespeeld op dinsdagavond om 20.00 uur, tenzij onderling een ander tijdstip wordt overeengekomen. De wedstrijden worden op het hoofdveld gespeeld. Slechts bij hoge uitzondering wordt hiervan afgeweken. Ook het spelen op kunstgras is toegestaan. De wedstrijdduur bedraagt 2 x 45 minuten met een maximale pauze van 15 minuten.

 

Omvang selecties: Selecties bestaan uit maximaal 16 spelers. Van deze selectie moeten minimaal 13 spelers op de wedstrijddag jonger zijn dan 23, (2 veldspelers en 1 doelman mogen ouder zijn dan 23). 

Gedurende de wedstrijd mogen alle 16 spelers ingezet worden. D.w.z. dat er dus vijfmaal mag worden gewisseld. Spelers, die ingewisseld zijn, mogen als speler terugkeren (max. 2 spelers).

 

Eindstand in de poule: Voor de eindstand in de poule is bepalend: 1. Aantal punten; indien gelijk dan, 2. Doelsaldo; indien nog gelijk dan, 3. Doelpunten voor; indien nog gelijk dan, 4. Onderling resultaat.

 

Kruisfinales:
Wedstrijd 1: nr. 1 poule West      -  nr. 2 poule Midden
Wedstrijd 2: nr. 1 poule Midden -  nr. 2 poule West
Wedstrijd 3: nr. 1 poule Oost      -  nr. 2 poule Zuid
Wedstrijd 4: nr. 1 poule Zuid       -  nr. 2 poule Oost

Halve finales:
Wedstrijd 1: Winnaar wedstrijd 1 - Winnaar wedstrijd 2
Wedstrijd 2: Winnaar wedstrijd 3 - Winnaar wedstrijd 4

Finale:
Winnaar wedstrijd 1 – Winnaar wedstrijd 2
Door loting wordt bepaald wie de thuisspelende club is in de finale. 
 

Speeldata

Wedstrijddag

Datum

1.

10 oktober 2017

2.

31 oktober 2017

3.

21 november 2017

4.

12 december 2017

Winterstop

 

5.

23 januari 2018

6.

13 februari 2018

Kruisfinales

13 maart 2018

Halve finales

10 april 2018

Finale

8 mei 2018