Beloftencompetitie gaat komende dinsdagavond van start

8 oktober 2017

Voor de zevende keer is successie zal aanstaande dinsdagavond worden gestart met de Acerbis Beloftencompitite Midden Nederland, zoals de volledige naam luidt. Deze editie kent, mede door het succes van de eerdere edities, nu maar liefst 16 deelnemende voetbalvereniging uit de provincies Utrecht en Gelderland, waar het er voorheen 12 waren.

Bekende deelnemers zoals o.a. Jong Bennekom (winnaar van de laatste editie), Jong DVS ’33 (winnaar in ’14-’15) en Jong Elinkwijk (de beste in ’15-’16) zijn opnieuw van de partij alsmede Jong Ijsselmeervogels, Jong DOVO en Jong SDVB. Daarnaast zijn De Bataven, FC Breukelen, VVOG en R.K.H.V.V. de nieuwkomers. Verdeeld over vier poules met ieder vier deelnemers zal er vanaf dinsdagavond tot en met de finale op 8 mei 2018 worden gestreden om mooie prijzen die bestaan uit:

1. Een rondleiding door het stadion van FC Utrecht met een hapje/drankje en het bijwonen van een thuiswedstrijd van FC Utrecht (i.o.m. René van der Linden)
2. Door SD Sportswear/Acerbis Sports: Een prijs ter waarde van €1.000,- incl. BTW aan materialen/kleding etc. (naar vrije keuze) . Daarnaast voor het winnende team individuele prijzen als ook een beker en wisselbeker.
Acerbis Sports wordt voor de Benelux geïmporteerd door SD Sportswear. Een vooruitstrevend kledingmerk voor vrijwel alle teamsporten.


Onze eigen blauwe talenten krijgen in poule Zuid te maken met één goede bekende, namelijk Jong Bennekom waartegen in de afgelopen jaren al menig robbertje is uitgevochten, maar de beide ander poulegenoten zijn de nieuwkomers Jong De Bataven uit Gendt en Jong R.K.H.V.V. uit Huissen, en zijn dus volkomen onbekende tegenstanders, waarvan de kracht dus moeilijk is in te schatten.

Met Moslin Adnane en Dennis van Meegdenburg aan het roer, die Dick van de Steeg en Alfred Lieuwen dit seizoen zijn opgevolgd als leidsmannen, zal Jong G.V.V.V. het in haar eerste duel gaan opnemen tegen Jong R.K.H.V.V. Het betreft een uitwedstrijd in Huissen op sportpark De Blauwbrucht, de thuishaven van de Rooms Katholieke Huissense Voetbal Verening, waarmee dus de afkorting van de naamgeving van deze opponent is verklaard.Met ‘RK’ in de naam gaat het in negen van de tien keer om een vereniging die op zondag haar wedstrijden afwerkt, en dat is dus in Huissen niet anders. Met goedkeuring van de pastoor van de parochie werd op 1 januari 1933 de club opgericht als opvolger van Excelsior wat aan schulden ten onder was gegaan. U ziet dat zoiets niet iets is van de huidige tijd, vroeger kwam dit ook al voor.

Het vlaggenschip van de club speelt al bijna twee decennia achtereen in de zondaghoofdklasse en dus is een competitie treffen tussen R.K.H.V.V. en G.V.V.V. uitgesloten. Maar in het verleden zijn er wel zestal oefenpotjes gespeeld, waarvan de laatste dateert uit het seizoen ’14-’15 toen de Huissenaren in Veenendaal op bezoek waren en met 2-1 het onderspit dolven. Dus geheel onbekend zijn de beide clubs niet met elkaar. Zeker niet als u weet dat de hoofdcoach van de blauw-witten, want ook R.K.H.V.V. heeft deze kleuren als tenue, Frans Koenen heet. En dat is de Frans Koenen die eind jaren tachtig, begin jaren negentig, vier seizoenen lang als ‘spielmacher’ fungeerde in het blauw-witte Veense tenue en daarin 110 officiële wedstrijden speelde. Direct na zijn spelerscarrière werd de geboren Nijmegenaar hoofdcoach bij G.V.V.V. en onder zijn leiding werd viermaal achtereen de derde plek veroverd. In 2008 kwam Koenen via De Bataven, Germania en Rood Wit terug op Veense bodem en werd hij de opvolger van Peter Visee, en leidde hij G.V.V.V. naar een vierde en zesde plaats in de hoofdklasse. Erik Assink werd zijn opvolger en de nu bijna 59-jarige sympathieke coach verkaste naar Huissen, alwaar hij nu aan zijn achtste seizoen is begonnen en daarnaast ook het vrouwenteam traint.

Of Frans Koenen hoofdzakelijk of zijdelings betrokken is bij het talententeam van zijn club verteld het verhaal niet. Maar dit voetbaldier in hart en nieren kennende, lijkt ons de kans groot dat hij aanwezig is bij het treffen tussen Jong R.K.H.V.V. en Jong G.V.V.V. en zal het voor de oudere stafleden en begeleiding van onze jonkies vast en zeker en prettig weerzien zijn. Dennis van Meegdenburg heeft Frans nog als trainer meegemaakt en verzorger Arend Buitenhuis kon lezen en schrijven met Frans. Hoewel we Koenen natuurlijk het allerbeste gunnen hopen we toch dat onze aanstormende talenten de eerste klap een daalder waard kunnen laten zijn en dat de drie punten in de ouverture van deze beloftencompetitie mee gaan in de tas richting Veenendaal.