Goede start in beloftencompetitie voor Jong G.V.V.V.

10 oktober 2017

Vanavond speelde onze jeugdige talenten hun eerste duel in de beloftencompetitie editie ’17-’18. Op bezoek in Huissen bij nieuwkomer Jong R.K.H.V.V. boekten de jongemannen van de trainers Moslin Adnane en Dennis van Meegdenburg een 0-2 overwinning.
 

Met een mooie mix van speelgerechtigde spelers uit de A- en B-selectie, aangevuld met dispensatiespeler Caifano Latupeirissa uit de Oosterlee brigade, die na zijn blessure weer ‘vlieguren’ moest maken, en een vijftal aanstormende talenten uit de O19 en O17, werd de reis aangevangen naar Huissen om de eerste klus in de beloftencompetitie ’17-’18 te gaan klaren.
Na een leuke ontvangst op sportpark De Blauwenburcht, en zoals in de voorbeschouwing al verondersteld, een gezellig onderonsje met voormalig G.V.V.V. speler/trainer Frans Koenen, kon de ouverture van deze talentenpoule beginnen.

Goed begin
Het werd direct duidelijk dat de beide teams de intentie hadden om de eerste klap een daalder waard te laten zijn. Dat resulteerde in snelle aanvallen over en weer, waarbij de eerste kans vrij vlot kwam voor R.K.H.V.V. Maar dat eerste schot werd goed gepakt door Mike van Veldhuizen, die zich gedurende de hele wedstrijd ontpopte tot een betrouwbare sluitpost.
Aan de overkant ontstond het eerste gevaarlijke moment toen een vrije trap, die hoog voor het doel werd geslingerd, bijna door een R.K.H.V.V. speler in eigen doel gekopt werd. Bij de tweede mogelijkheid was het wel raak. Vleugelverdediger Rick van de Steeg zette, flink gehinderd door een tegenstander, goed door en wist het speeltuig in de voeten te schuiven van de opgestoomde Robin Segers die redelijk eenvoudig binnen kon tikken en daarmee de 0-1 op het scorebord bracht, er stonden pas acht minuten op de klok.

 

Kansen niet verzilverd
Er volgden meer goede aanvallen van de jeugdige Veenendalers waarop gescoord had kunnen worden. Maar ook de gastheer liet zeker niet onbetuigd en kwam tot enkele goede aanvallen waarop de verdediging iedere keer alert moest zijn.

Het hoge tempo was er mede de oorzaak dat er ook fases waren waarop het spel wat slordig werd waardoor er teveel balverlies werd geleden. Ook de mix van spelers die nog aan elkaar moesten wennen, zal daar debet aan zijn geweest. Maar overall gezien werd het toch een alleraardigste eerste helft met twee teams die niet veel voor elkaar onder deden, maar waarin G.V.V.V. toch de betere kansen had, en dus was de voorsprong dan ook niet onverdiend.
 

Opsteker
Na de thee werd Thomas Bruynzeels werd vervangen door Yasvir Mankoe. De Huissenaren

plaatsten geen wissel. Het tweede bedrijf begon eigenlijk zoals de eerste helft eindigde, wat onrustig en te gemakkelijk balverlies. 

Toch was Caifano Latupeirissa, al vrij snel dichtbij de verhoging van de voorsprong, maar zijn fraaie schot zeilde net over de kruising.

Na een minuut of tien spelen werd Robin Segers net buiten de 16 meter onreglementair afgestopt. De vrije trap werd genomen door aanvoerder Robert van 't Foort, die laag en hard in de hoek voor 0-2 zorgde. Een mooie opsteker zo vroeg in de tweede helft.

 

Schrikmomenten
Voor Jong G.V.V.V. een sein om de controle te houden en om te wisselen. Robin Ligua kwam erin voor Caifano Latupeirissa, die na zijn blessure nog niet gelijk 90 minuten kon volmaken. Ook waren er in korte tijd twee noodgedwongen wissels. Zowel Jaouad Bakali als Danny Stomphorst moesten met knieblessures het veld verlaten. Joris Kuipers en Doriano Landman waren de respectievelijke vervangers. Vooral de blessure van spits en stageloper bij de A-selectie, Danny Stomphorst, laat zich er op voorhand niet al te florissant uitzien. Het zou maar zo kunnen dat de bijna 20-jarige aanvaller een aantal weken niet zal kunnen spelen.   


Controle
De jeugdige wissels lieten zien uit het goede hout gesneden te zijn want Jong G.V.V.V. had en bleef de wedstrijd controleren. En als R.K.H.V.V. al eens aanvallende intenties toonde stond de defensie als een huis en liet geen enkel kiertje ontstaan om erdoor te glippen.

Mede daardoor eindigde deze allereerste wedstrijd in seizoen ’17-’18 van de Acerbis Beloftencompetitie Midden Nederland in poule Zuid in een mooie en verdiende 0-2 overwinning, die met veel inzet en strijd over de streep werd getrokken.

Jong R.K.H.V.V. – Jong G.V.V.V. 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 8. Robin Segers 0-1, 55. Robert van ’t Foort 0-2.


Opstelling Jong G.V.V.V. : Mike van Veldhuizen (O19-1), Rick van de Steeg, Bilal Hakam, Guido Janssen, Robert van ’t Foort (©), Thomas Bruijnzeels (46. Yasvir Mankoe), Jaouad Bakali (70. Joris Kuipers  (O17-1)), Ayoub Louza, Danny Stomphorst (75. Doriano Landman (O19-1)), Robin Segers, Caifano Latupeirissa (65. Robin Ligua (O19-1)).
Wisselspeler: Doelman Olaf Weima (O17-1).

Doordat de andere nieuwkomer in deze poule Jong De Bataven titelverdediger Jong Bennekom in Gendt met 4-2 versloeg is de volgende wedstrijd gelijk een ‘topper’. Want op dinsdagavond 31 oktober komen de Gendtenaren op bezoek op het Panhuis om de strijd aan te binden met Jong G.V.V..V. Aanvang van dat duel is 20.00 uur.
 

Stand poule regio zuid:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong De Bataven

1

1

0

0

3

4

2

+2

Jong G.V.V.V.

1

1

0

0

3

2

0

+2

Jong Bennekom

1

0

0

1

0

2

4

-2

Jong R.K.H.V.V.

1

0

0

1

0

0

2

-2


Tekst: Jan van den Berg/Webredactie