G.V.V.V. 2 plaatst zich voor finale nacompetitie

8 juni 2019

G.V.V.V. 2 heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor lijfsbehoud in de reserve hoofdklasse. De ploeg van trainer Moslin Adnane won op bezoek bij De Merino’s 2 na verlenging met 3-4. 

 

Het tweede elftal had in de tweede ronde van de nacompetitie plaatsgenoot De Merino’s geloot. De blauwhemden wonnen vorige week in reguliere speeltijd met 3-1 van Loosdrecht 2, terwijl De Merino’s – gekleed in het wit – pas na verlenging Zuidvogels 2 wist te verslaan. 

 

Snelle voorsprong

Met de harde wind in de rug startte de ploeg van Moslin Adnane op het hoofdveld van sportpark De Groene Velden. Vroeg in de wedstrijd greep G.V.V.V. de voorsprong, via spits Job Mboyo, die de bal al na vier minuten voor de eerste keer die middag achter doelman Hagelstein werkte. Niet veel later werd een schot van Robert van ’t Foort door de wind gegrepen, waardoor het speeltuig op hoge snelheid richting de kruising van het doel vloog. Met een sierlijke duik wist de sluitpost van De Merino’s de inzet van de linksback te keren. 

 

Toch had dezelfde goalie na ruim twintig minuten geen antwoord op een vrije trap van dezelfde Van ’t Foort, want nu wist de speler de score van zijn ploeg wel te verdubbelen en G.V.V.V. al snel naar een riante 0-2 voorsprong te schieten. 

 

Ondanks de snelle voorsprong, geholpen door slordigheden in de ploeg van De Merino’s, slaagde G.V.V.V. er niet in om het niveau van de eerste twintig minuten vast te houden. Ook De Merino’s kwam nog niet in het spel wat nodig was om de spanning terug te laten keren in de wedstrijd. Het was dan ook een periode zonder weinig hoogtepunten, met daarbij het slechte weer, wat het affiche verre van aantrekkelijk maakte. Op slag van rust kwam toch de spanning weer terug in de wedstrijd, toen De Merino’s vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer wist te maken, nadat Patrick Paschedag in het zestienmetergebied onderuit werd gehaald. De oud-G.V.V.V.’er ging zelf achter de bal staan, faalde niet en schoot de bal laag over de grond tegen de touwen: 1-2. 

 

Venijn in de staart

Evenals in de eerste helft kenmerkte de tweede helft zich ook niet door goed voetbal. Door de harde tegenwind had G.V.V.V. moeite om de bal goed weg te krijgen, maar zag het tegelijkertijd de tegenstander niet echt met uitgespeelde kansen het doel van Van den Berkt bestormen. Toch zat het venijn hem zaterdagmiddag in de staart. 

 

Acht minuten voor het eindsignaal kreeg G.V.V.V. een grote kans om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Een voorzet van Brent van Ruler belandde bij Justin Spies, die de bal met het hoofd knap richting het doel kopte maar het speeltuig uiteindelijk op de lat zag belanden. Een paar minuten later viel de bal er aan de andere kant wel in, nadat Peter van Prattenburg de bal onder doelman Van den Berkt door schoot: 2-2. De gelijkmaker kon door G.V.V.V. niet meer worden hersteld, waardoor via verlenging moest worden bepaald wie zich kon klaarmaken voor de finale van de nacompetitie. 

 

Verlenging

Halverwege de eerste helft van de verlenging was Wayne Berry namens De Merino’s dichtbij de derde treffer van zijn ploeg. Het harde schot van de speler werd door doelman Van den Berkt goed verwerkt tot een corner. Daaruit volgde het volgende gevaar van de thuisploeg. Invaller Thomas Boorsma kopte de bal centimeters voorlangs het doel van de blauwhemden. 

 

Op slag van de rust greep G.V.V.V. de 2-3 voorsprong. Via een goed uitgespeelde aanval scoorde Job Mboyo zijn tweede treffer van de middag en stond G.V.V.V. weer op voorsprong. Negen minuten voor tijd wist De Merino’s toch weer de gelijkmaker te scoren, na geblunder in de verdediging van G.V.V.V. De bal kon vrij door het zestienmetergebied vliegen, waarna opnieuw Peter van Prattenburg een plaag was voor de blauwhemden en wederom de gelijkmaker scoorde. 

 

Ontlading

Toch zat ook in de verlenging het venijn hem weer in de staart, want in de laatste officiële minuut van de verlenging kroonde Job Mboyo zich tot goudhaantje van zijn ploeg. Brent van Ruler reageerde alert, nadat een verdediger van De Merino’s de bal op de rand van het zestienmetergebied verspeelde. De voorzet vanaf de rechterflank belandde bij Job Mboyo die de bal op lage snelheid in de rechterhoek frommelde. Het was de 3-4 voorsprong, die G.V.V.V. zaterdagmiddag niet meer weg zou geven. 

 

Door de tweede overwinning in de nacompetitie heeft G.V.V.V. zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie, waar het zaterdag 15 juni op neutraal terrein Argon 2 treft. Die wedstrijd zal uit moeten maken of het tweede elftal ook volgend seizoen kan blijven acteren op het hoogste niveau van de reserveteams. 

 

De Merino’s 2 – G.V.V.V. 2 (2-2, 3-4 n.v.)

Scoreverloop: 4. Job Mboyo 0-1, 22. Robert van ’t Foort 0-2, 41. Patrick Paschedag 1-2 (pen.), 87. Peter van Prattenburg 2-2, 105. Job Mboyo 2-3, 111. Peter van Prattenburg 3-3, 120. Job Mboyo 3-4.

 

Opstelling De Merino’s 2: Daan Hagelstein, Jesper Blad (Peter van Prattenburg), Aart Groenleer ©, Mark Jansen (Erik Kulik), Derek Ploeg (Thomas Boorsma), Julian van Dam, Wayne Berry, Patrick Paschedag, Michiel Schouten (Albert Vlastuin), Arjan Groenleer, Demian van der Schuur (Arie Achterberg).

 

Opstelling G.V.V.V. 2: Joshua van den Berkt, Bilal Hakkam, Joachim Loggers (Brent van Ruler), Sander van de Pol, Robert van ’t Foort, Sven Haalboom, Melvin van de Haar, Justin Spies, Job Mboyo, Robin Segers, Jeroen den Hartog (Jesper van Laar).

 

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn