Kevin de Quay schuift door naar B-selectie

7 februari 2019

Kevin de Quay wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van de B-selectie. De 31-jarige De Quay is nu nog trainer van de JO19-1. 

 

De trainer is geen onbekend gezicht binnen de vereniging. Medio 2013 kwam De Quay voor het eerst naar G.V.V.V. en startte hij met training geven aan de toenmalige D1. Sindsdien is de Edenaar als trainer bij alle hogere selectieteams in de jeugd actief geweest. Vanaf volgend seizoen schuift hij door naar de seniorenafdeling, waar hij trainer wordt van het tweede elftal van de Veenendalers. De Quay was sinds dit seizoen al trainer van het beloftenelftal. 

 

Veel successen behaald

Kevin de Quay heeft in de afgelopen seizoenen als trainer mooie successen weten te behalen met zijn elftallen. In mei 2016 kroonde de C1 zich tot kampioen van de derde divisie. Een jaar later hield de ploeg knap stand in de Tweede Divisie. Als trainer van de JO17-1 lukte het hem om met zijn ploeg een kampioensfeest te vieren in de hoofdklasse, waarna promotie naar de vierde divisie een feit was. Dit seizoen staat Kevin de Quay met de JO19-1 op een tweede plaats in de hoofdklasse.

 

Kevin de Quay steekt de armen in de lucht na de gewonnen kampioenswedstrijd van de JO17-1.

 

De Quay: “Was toe aan nieuwe uitdaging”

De ambitieuze De Quay moest even nadenken toen de club hem vroeg: "Ik ben inmiddels al zes jaar trainer binnen de jeugd. Na de vraag van Loek om trainer van het tweede te worden, moest ik wel even nadenken. Ik was er voor mijzelf snel uit dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging, maar wel graag bij de club wilde blijven."

 

De overstap naar de B-selectie was dan een logische vervolgstap voor De Quay. "Ik kijk ernaar uit om te beginnen bij G.V.V.V. 2, maar focus mij voorlopig eerst nog op mijn eigen team. Ik wil met een titel afscheid nemen van de jeugd."

 

De overstap naar de B-selectie was een logische vervolgstap voor De Quay.

 

Budding: “Ambitieuze trainer met goede prestaties”

Voor bestuurslid voetbaltechnische zaken Loek Budding was Kevin de Quay al snel de geschikte kandidaat om Moslin Adnane te vervangen: “Wij kijken altijd eerst of er interne kandidaten zijn om een vacante trainersfunctie in te vullen. Voor mij was Kevin daarom al snel een geschikte kandidaat.”

 

De prestaties lagen daaraan ten grondslag: “Zijn prestaties bij de jeugd zijn erg goed, hij is ambitieus en wil volgend seizoen TC2 gaan halen. Het trainen van de B-selectie ziet hij dan ook als goede mogelijkheid om ervaring in het seniorenvoetbal op te doen,” vervolgt Budding. “Daarnaast vind ik Kevin een fijn persoon, die naar onze mening goed gaat passen bij ons tweede elftal.” 

 

 

Fotografie: GVVV.nl