Vrouwen 1 pakt punt op eigen veld en behoudt keurige plek

• Senioren

Aan het begin van het seizoen als nieuwkomer in de tweede klasse zeiden we tegen het team “dat we in de competitie wellicht niet altijd het beste team zullen zijn, maar laten we wel proberen de slimste te zijn”, gisteren tegen SV Gramsbergen lukte dat laatste.

Zaterdag 11 februari 2023

Nadat we de nodige notities hadden gemaakt in de eerste seizoenshelft hebben we ons tactisch goed voorbereid op de thuiswedstrijd tegen een fysiek en technisch zeer goede ploeg. We moesten een oplossing zien te vinden voor de zeer vaardige spits van de tegenstander.

Ondanks dat we altijd uitgaan van eigen kracht en tactiek in combinatie met de nodige spelprincipes die aan het begin van het seizoen zijn ingevoerd, zijn we gisteren omgeschakeld naar een 1-4-4-2 formatie met een ruit in het midden en opkomende backs.

Goed begin, toch op achterstand

In de eerste helft creëerden we door deze speelstijl met veel positie wisselingen en door een sterk middenveld en achterhoede een aantal goede kansen. De tegenstander daarin tegen kreeg in tegenstelling tot de heenwedstrijd weinig tot geen kansen in de eerste helft. In de rust hebben we het team gecomplimenteerd en aangegeven dat we vandaag kansen zien als we gedisciplineerd en vanuit dezelfde organisatie blijven spelen. Wij moesten de regie nemen, de bal snel veroveren en op basis van goed positiespel proberen de 2 spitsen te bereiken. Door deze intenties en onze jonge en vaardige talenten op het middenveld werden de spitsen een aantal keren vrij gespeeld. Echter halverwege de 2e helft scoorde SV Gramsbergen uit een vrije trap de eerste goal 0-1. Er waren nog 15 minuten te spelen en dat was het moment om de speelstijl aan te passen door spelers door te schuiven naar voren en op zoek te gaan naar de 1-1. Dit lukte door wederom de spits vrij te spelen. Anne-Mieke van Garderen speelde de bal langs de keeper en uit een lastige hoek werd de terechte gelijkmaker gescoord. Hier bleef het dan ook bij.

Uitstekende uitvoering team

Over de hele wedstrijd gezien; een nieuwe speelstijl bedacht maar belangrijker nog, uitstekend uitgevoerd door het team. Zeer weinig weggegeven en meerdere zeer goede kansen gecreëerd. Daar waar we ons als doel hadden gesteld om te handhaven in deze klasse, staan we inmiddels op een geweldige 5e plek in de competitie met herkenbaar voetbal, hard werken en een fantastische sfeer in het team.

G.V.V.V. VR1- SV Gramsbergen VR1, eindstand 1-1

Verslag: YANNIS DONTIS