Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je zoveel mogelijk thuis moet blijven. Of wel naar buiten mag, maar altijd op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven. 

Jongeren in Veenendaal hebben het de afgelopen weken heel goed gedaan op straat en daar zijn we trots op. De corona-maatregelen hebben belangrijke gevolgen voor jongeren. De mogelijkheden om elkaar te ontmoeten zijn beperkt door de (gedeeltelijke) sluiting van scholen, sport- en recreatieve verenigingen en café’s. 

De jongerenwerkers van Jong Veens, de politie en de boa’s hebben de afgelopen weken jongeren opgezocht op straat. Om te zien hoe het met jongeren gaat en om jongeren te vragen zich te houden aan de voorschriften. Met een filmpje, waarin jongeren andere jongeren inspireren, laten gemeente Veenendaal en Veens weten dat zij zien en waarderen hoe goed jongeren het doen. Onder andere jeugdspeler Justin Spies, die volgend seizoen doorstroomt naar de A-selectie, en Anniek Rijnsburger, speelster in Vrouwen 2, schitteren in deze campagne.

Meer informatie over deze campagne vind je op www.slimmerchillen.nl.

slimmerchillen in Veenendaal

hoe kom je de Coronatijd goed door? We hebben jongeren op straat opgezocht en hen gevraaghd hoe zij dat doen. Kijk en doe inspiratie op bij andere jongeren in Veenendaal.

Geplaatst door 24aktief op Vrijdag 1 mei 2020